Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само едно – алкохол и психотропни лекарства

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната партийна конференция на Австрийската народна партия в Тирол предизвика вълнение в социалните медии. След като похвали новоизбрания регионален лидер на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията.

“Трябва да “разпознаем врага”, а именно инфлацията и абсурдно високите разходи за енергия. Инфлацията трябва да бъде намалена съвместно от ЕС”.

В противен случай канцлерът вижда само две възможности за есента: “Ако продължаваме така, след това ще има само две решения за вас: алкохол или психотропни лекарства. И аз казвам, че алкохолът по принцип е окей… Но най-важното е да вдигаме наздравици тогава, когато се чувстваме добре” От публиката се чува смях, пише kurier.at.

Изданието също така коментира ситуацията в търговията и промишлеността в Австрия. “Заложете на здравия разум и същевременно намалете разходите за електроенергия” – това е мотото, което в момента се прокламира от много предприемачи, сред които Fussl Fashion Street. Ръководителят на компанията Ернст Майр току-що е изпратил писмо до служителите на своя филиал, в което ги призовава да пестят енергия. “Трябва да напуснем зоната си на комфорт, да включим климатика по-късно и вероятно да не стоим в магазина с къси ръкави през зимата”, казва предприемачът. Големи неща като преминаването към фотоволтаични системи на всички места няма да са възможни от днес за утре – дори само поради липсата на квалифицирани работници.

Други вериги за търговия на дребно също работят за постигане на енергийна независимост. Сред тях е компанията майка на Billa – Rewe, в момента в магазините на веригата се извършва мониторинг, който трябва да установи как да се намали потреблението на енергия, а работниците пекари преминават обучение как да пекат хляба, използвайки най-малко електричество. 

Източник: business.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар