Пенсионер Бедност

Австрийцитe обедняват много сериозно, пестят от храна и облекло

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Инфлацията засяга ежедневно австрийските домакинства. Актуално проучване на статистическия институт „Статистик Аустрия“ сочи, че повече от половината анкетирани ще се лишат от почивки, автомобили и нови мебели. Около 2,3 милиона души в Австрия съобщават за намалени доходи в сравнение с предходната година. Всеки втори от тази група пести при разходите за храна, облекло и услуги.

Към спестяванията си са посегнали 28 процента от хората с намалели доходи според субективната им преценка, много малка част са взели заем от приятели или банков кредит.

 

Увеличава се процентът на хората, които очакват допълнително обедняване през тази година: от 22 процента в последното тримесечие на 2021 година, той е увеличен на 33 през последното тримесечие на 2022 година, предаде БТА.

 

Според „Статистик Аустрия“ около 30 процента от населението очакват затруднения при плащане на наема и сметките за ток и отопление. През последната година жилищните разходи са нараснали средно с 12,6 процента, три пъти повече от предходната година.

Снимка: Bloomberg.com

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар