Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 български области

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на европейските и международните въпроси на Австрия е уведомило с нота, че страната въвежда мерки за пристигащите от 16 области на България, а не както досега – за влизащите от цялата ни страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Мерките са в сила от 17 октомври 2020 г.

Според нова заповед на австрийския министър по социалните въпроси, здравеопазването, грижите и защитата на потребителите влизането в Австрия от 16 български региона/области – Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна ще се осъществява, както и до момента – с изискване за предварително направен отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа от момента на влизане в Австрия, или 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48 часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест или 10-дневна карантина.

Посолството ни във Виена е отправило запитване дали регион “София” визира София-град или София област, за което от МВнР ще информират допълнително.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13; +43 1 505 64 44 и на имейл [email protected]

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар