Австрия: ЕС тласка страните членки към провал по въпроса за покупките на газ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви днес, че Европейската комисия тласка страните членки към провал, като дава противоречащи си инструкции за покупки на газ, а в същото време не изпълнява собствените си обещания, предаде Ройтерс.

ЕК призовава страните членки да не се конкурират помежду си на световните газови пазари, а наред с това казва на Австрия да купува газ, за да запълни хранилищата си, отбеляза Нехамер на обща пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан. Същевременно обещаната платформа за координиране на покупките на газ в ЕС все още не е факт, добави той.

 

„Виждаме Европейската комисия да дава много заявки, но да изпълнява съвсем малко от тях“, каза Нехамер пред репортери. „Тази обща платформа за покупки ще е по-важна от всякога“, добави австрийският канцлер.

Орбан каза, че европейското единство е важно, така че Унгария ще изпълнява спешния план за ограничаване на търсенето на газ. „Ние признаваме това решение, което е неблагоприятно за нас и ще се стремим да го прилагаме с колкото се може по-малко щети за нас“, каза унгарският премиер след своята среща с Нехамер във Виена.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар