Австрия издирва 35-годишен българин за автомобилна измама за над 3 милиона евро

Австрия издирва 35-годишен българин за автомобилна измама за над 3 милиона евро

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Издирван от виенската полиция мъж, заподозрян в измама на стойност над три милиона евро, беше арестуван в Братислава въз основа на заповед за арест на ЕС, предаде австрийската новинарска агенция АПА, цитирана от БТА.

Процедурата по екстрадиция на 43-годишния мъж е в ход, съобщи днес пред медиите федералната полицейска дирекция. Смята се, че от 2022 г. насам, в качеството си на управляващ директор на дружество, той е купувал автомобили на лизинг, както и едно джакузи, във Виена и в австрийската провинция Бургенланд.

След това мъжът, който е без гражданство, в съучастничество с 35-годишен българин, просто е препродавал закупените автомобили, заяви пред АПА Филип Хаслингер, говорител на полицията.

“Вноските по закупените автомобили не са били плащани”, каза Хаслингер. След това пет присвоени автомобила са били конфискувани в чужбина, включително в Розенхайм (Германия) и Москва. Според полицейските разследвания автомобилите, чийто собственик е бил сменен незаконно, са 37.

“Въпреки това нови лица продължават да съобщават, че са били засегнати от измамата”, каза Хаслингер. Търсенето на останалите 32 автомобила продължава, а разследванията на дирекция “Юг” към националната следствена служба във Виена все още са в ход.

Неотдавна полицията обяви за публично издирване мъж без гражданство и негов предполагаем съучастник. Издирването на 35-годишния българин продължава, пояснява АПА.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар