Австрия изпраща полиция по унгарско-сръбската граница срещу мигрантите

Бежанци, Брюксел, Европа, Общество, Политика, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мигранти на унгаро-сръбската границаАвстрийското правителство ще участва в охраната на унгарско-сръбската граница срещу нелегалната миграция. Това съобщиха във Виена министрите на отбраната и на вътрешните работи Ханс Петер Доскоцил и Волфанг Соботка. Австрия ще изпрати полицаи, които ще се включат в мисията на Фронтекс – Агенцията за защита на външните граници на ЕС, по границата между Унгария и Сърбия.

Решението на властите във Виена идва само ден, след като Соботка и Доскоцил посетиха най-големият граничен пункт между Унгария и Сърбия – Хоргош.

На 5-ти юли Унгария въведе нови, по-строги мерки за контрол на границата със Сърбия. Освен допълнителни полицейски и военни сили, техника и жандармерия, властите в Будапеща започнаха да връщат всички задържани нелегални мигранти в 8-километровата гранична зона. Само за една седмица унгарските сили на реда върнаха над 700 души в Сърбия.

В момента на територията на Сърбия има около 3000 нелегални мигранти.

Сръбският премиер Александър Вучич определи мигрантската криза като “най-тежкият и най-сериозният проблем, пред който е изправена страната”. Според него в близките дни се очаква властите в Белград да “приемат много тежки решения по този въпрос”.

Вътрешният и социалният министър – Небойша Стефанович и Александър Вулин, съобщиха, че по-голямата част от мигрантите в Сърбия идват от България – до 300 души на ден. /БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар