Автобусни превозвачи излизат на протест, искат справедливо подпомагане

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Национално сдружение „Случаен превоз“ се готви за протест на 12 октомври – вторник заради несъгласието си с начина на разпределяне на 40 милиона лева държавни средства за подпомагане на автобусните превозвачи.

Според национално сдружение „Случаен превоз“ девет големи фирми ще получат близо 80 на сто от общо 40 милиона лева. 132 предприятия са изключени от програмата, а останалите 1340 малки предприятия ще кандидатстват само за 8 милиона лева. Оттам посочват, че прагът на подпомагане за големи предприятия също е далеч по-висок от допустимия според Европейската комисия – 3,5 милиона лева или 8 на сто от приходите за 2019-а.

Членовете на Националното сдружение „Случаен превоз“ са предимно микро- и малки предприятия и според тях предложенията на Министерството са несправедливи, тъй като не отговарят на картината на пазара, подчертава неговият председател Радка Мандилова.

„Категорично не сме съгласни с предложените методи от Министерство на транспорта за разпределение на средствата и не сме съгласни с това, че няма да бъдат подложени те на обществено обсъждане, като призоваваме да се направи подробен анализ на пазара, да се обяви обществено обсъждане, на което да участват всички, да се вземат всички предложения под внимание и да се преразгледа методиката, която Министерство на транспорта предлага с оглед постигане на по-справедлив начин на разпределение“, коментира Мандилова по БНР.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар