Автомагистрали АД: Имаме капацитет за всички договори – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Автомагистрали АД: Имаме капацитет за всички договори

Фейсбук – Бойко Борисов

Автомагистрали АД имат ресурса да изпълнят всички “ин-хаус” договори, сключени по Закона за обществените поръчки. Това се казва в становище на компания по повод оповестения по-рано през деня одитен доклад на Сметката палата.

Ето и цялата позиция на дружеството: 

Във връзка с многожество постъпили въпроси от страна на представители на медиите, свързани с оповестен от Сметната палата одитен доклад, Автомагистрали ЕАД заявява, че с всички констатации, с които ръководството на дружеството не е съгласно, е направило възражение по предвидения в закона ред.

Автомагистрали ЕАД е сключило редица договори с АПИ след проведени процедури по обществени поръчки с участието и на други кандидати.

По отношение на договорите, сключени по реда на чл. 14 от ЗОП (ин хаус), дружеството е доказало, че разполага с необходимия ресурс за изпълнението им, включително собствен и нает такъв.

По изпълняваните обществени поръчки, Автомагистрали ЕАД е ползвало единствено декларирани по съответния ред подизпълнители.

Важно е да се отбележи, че в Доклада на Сметната палата липсва констатация за свързаност с представители на възложителя, както и такава, че не е оказан необходимия контрол от АПИ върху реда и изпълнението на възложените обществени поръчки.

При изпълнението на сключените по реда на чл. 14 от ЗОП (ин хаус) договори, дружеството не ползва подизпълнители. Във връзка с тези договори са сключени договори за наем на строителна техника и механизация и договори за доставка на материали.

Категорично заявяваме, че “Автомагитрали” ЕАД ще изпълни в срок всички направени в доклада препоръки., се казва още в позицията на дружеството. 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар