Авторът Кевин Дж. Андерсън от вселената на ДЮН и художникът oт Ди Си Комикс Кристиан Дусе идват на Aniventure Comic Con – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 6 и 7 юли Aniventure Comic Con посреща автора на поредицата книги от вселената на “Дюн”, “Междузвездни войни” и “Досиетата X” – Кевин Дж. Андерсън, както и художник от света на популярното издателство Ди Си Комикс (DC Comics) Кристиан Дусе. Те се присъединяват към списъка от забележителни гости, с които феновете на най-голямото събитие за поп култура у нас ще се запознаят на живо. 

Освен вълнуващите срещи със световноизвестни артисти, събитието ще предложи на всички фенове на гейминга специална зона и възможността да се включват в различни турнири с награден фонд от 3000 лева благодарение на A1 и Lenovo. Един от тях е League of Legends Challenge, а форматът на срещите ще е 1v1. И тази година записванията ще се провеждат само на място. Предстои да бъдат обявени още много активности, турнири и зони свързани с актуални и любими игри, а изненадите в Gaming залата са гарантирани. 

Когато говорим за необятния свят на киното, няма как да не споменем един от най-въздействащите филми, излизали някога на голям екран, а именно актуалният “ДЮН” (DUNE). Екранизацията на едноименната фантастика на писателя Франк Хърбърт спечели цели 6 награди “Оскар”, а режисьорът Дени Вилньов създаде с невероятно майсторство и “ДЮН: Част втора”.  Част от екипа и на двата филма е авторът Кевин Дж. Андерсън, който пристига в България специално за тазгодишното издание нa Aniventure Comic Con. Той ще разкаже повече за ролята си в мащабните продукции, като съавтор на 15 книги от поредицата за пясъчната планета “ДЮН”. Андерсън ще разкрие подробности и за работата си като писател, който има издадени 180 книги продадени в 24 милиона тираж на 34 езика. Освен на “Дюн” Кевин Дж. Андерсън е автор и на множество романи от сагата за “Междузвездни войни” и “Досиетата X”. Но това далеч не е всичко, защото специалният гост на фестивала е писал и романи за Супермен и Батман, както и редица комикси за някои от най-големите световни издателства като DC Comics, Marvel, Boom!, IDW, Wildstorm, Topps и Dark Horse. 

А щом споменахме комикси и супергерои, идва ред да обърнем специално внимание на следващия изключителен гост на Aniventure Comic Con – художника Кристиан Дусе oт вселената на DC Comics. Сред шедьоврите, създадени от Дусе, са комиксите “Batman”, “Flash”, “Batman & Robin”, “I Аm Batman”, “Justice League vs. Godzilla vs. Kong”. Портфолиото му включва и отличителните творби за Mаrvel “Guardians of the Galaxy: Ozone Heroes” и “Marvel’s Hero Project: Astonishing Austin”. Кристиан ще бъде и в двата дни на събитието за среща с фенове, автографи, рисуване на живо по поръчка и други активности.  

Не пропускайте тази и още много вълнуващи срещи по време на Aniventure Comic Con на 6 и 7 юли в Интер Експо Център – събитието, което събира на едно място аниме, манга, косплей, комикси, гейминг и още много други активности и забавления, свързани с поп културата у нас.

Сред обявените артисти до момента са актьорите Рос Марканд (The Walking Dead, Avengers, Doctor Strange, Invincible, What if…?) и Дан Фоглър (Fantаstic Beasts, The Walking Dead, Fanboys, Balls of Furry, The Offer), както и международните косплей артисти Bambi Lashes Design и Еrza Cosplay. 

АNIVENTURE COMIC CON 2024 се провежда с генералната подкрепа на Ozone, A1, Coca-Cola и Fanta.

Двудневни, еднодневни, ULTRA и MEET & GREET билети за Aniventure Comic Con 2024 могат да бъдат закупени от https://www.comiccon.bg, мрежата на Ивентим, както и във всички бензиностанции OMV в цялата страна. 

Повече информация и актуални новини за събитието следете на: 

https://www.facebook.com/comiccon.bg  

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар