Агент Местан ВЗРИВИ ЕТНИЧЕСКИ СКАНДАЛ, по Поръчка на Борисов! Целта е да се отклони вниманието от АпартаментГейт!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В разгара на най- големият политически скандал през последните години „АпартаментГейт, който е на път да обезглави ГЕРБ, Борисов реши да хвърли целия си ресурс в отчаяна битка да запази властта си…

И активизира агент Лютви Местан. Днес, броени часове преди грешникът Цветан Цветанов да кацне в София, ни в клин, ни в ръкав лидерът на ДОСТ се изтъпани в сутрешния блок на бТВ с настояване

България да признае наличието на турско национално малцинство и да обяви турският език за втори официален в държавата, наравно с българския. И цялата тая плеяда дразнещи глупости Местан избълва с едничката цел да отклони фокуса на общественото внимание от лобистко-апартаментния скандал около ГЕРБ в етническа посока.

 

Местан заяви, че българската Конституция е несправедлива мащеха към турците, поради което тя незабавно трябва да бъде променена.

„Не ми е достатъчен статута на етнически турчин, който имам сега, не ми е достатъчно правото да говоря на турски език в България. Аз искам българските турци да получат статут на национално малцинство. Искам промяна на Конституцията. Само така България ще скъса с комунистическото си минало“, заяви нагло Лютви Местан в национален ефир. (Цялото интервю на Лютви Местан можете да видите в клипа под тази статия)

За никого у нас не е тайна, че партията на Местан – ДОСТ, е на пряко подчинение на Анкара. „ДОСТ е партията на Ердоган“, категоричен е евродепутатът Ангел Джамбазки,който от години върло настоява за забраняването й и изгонването на Местан от страната. Подобно бе мнението и на покойния вече проф. Божидар Димитров, който преди време публично нарече Лютви Местан „турски шпионин“.

На същото мнение е и бившият му ментор Ахмед Доган, който преди 4 години позорно изхвърли Местан от лидерския пост на ДПС. Направи го рязко и безцеремонно по време на своя новогодишна реч. Като директно обвини Местан, че работи за Турция. Много показателен е факта, че часове след като Доган го изрита от партията, Местан и съпругата му се скриха в турското посолство в София. Така както правят всички чужди агенти на влияние, когато бъдат разкрити като такива. Впоследствие, Местан получи щедро финансиране от Анкара, за да основе у нас протурската партия ДОСТ.

Редно е да се запитаме защо след дълго отсъствие от публичния живот агент Лютви Местан се активизира точно днес. И то за да разпъне анти-българската карта- нещо, за което бе повече от сигурно, че ще разбуни духовете в държавата. А също и че ще отклони вниманието от апартаментно-лобистката драма в ГЕРБ с главно действащо лице Цветан Цветанов.

Ето го и отговорът: Лютви хвърли етническата си бомба сутринта, а на обяд Цветанов кацна на летище „София“, за да даде най-важните отговори по АпартаментГейт.

Така че, едва ли изявата на Местан днес е избрана случайно. Лидерът на ДОСТ е стар агент, който с натискане на копчето тази сутрин е инструктиран да изиграе ролята на плашилото с чалмата и ятагана. Защото Борисов има нужда от него точно сега, когато властта му виси буквално на косъм. Подобно отклоняване на вниманието от кризата в правителството е задължително ако Борисов и ГЕРБ искат да оцелеят политически.

Дали пък тази своевременна намеса на Местан не е щедър подарък на Ердоган към големия му приятел Бойко Борисов? По всичко личи, че е. Турският президент не крие задоволството си от отличните си отношения с българското правителството. И как няма да е доволен! Бойко Борисов и ГЕРБ му подариха „Турски поток“, след като предателски се отказаха от мегапроекта „Южен поток“. Борисов му подари възможността да строи няколко АЕЦ, след като отказа и проекта АЕЦ Белене. А в момента ГЕРБ са на път да подарят на турска компания летище „София“ чрез предателска концесия с изключително неизгодни за България условия. Така Турция няма да има никаква конкуренция, след като наскоро откри най- голямото летище на Балканите. До този момент подаръците бяха все от България към Турция. Така че беше редно и Ердоган да се реваншира. И той го направи – като активира агента си Лютви Местан в полза на приятеля си Борисов.

Когато щедрите дарове на Борисов към Турция станаха очевидни, той се опитва да ни убеди, че в замяна Ердоган спрял мигрантския поток към нас. Нищо че истината е съвсем друга: Анкара спря бежанците едва защото получи от Брюксел 7-те милиарда, които поиска. Сделка, която няма нищо общо с България и още по-малко с Борисов и неговите безмозъчни жестове към Турция за сметка на потъващата и гниеща в мизерия България.

Ердоган се реваншира на Борисов и то в най- кризисния момент от 10-годишното му управление. Чрез Лютви Местан, който след дълго затишие, изневиделица и рязко реши тази сутрин да взривява държавата с етнически сквернословия, с нагли искания за признаване на турско малцинство и издигането на турския език в ранг- втори официален в държавата ни. Да, за да запазят властта си, Борисов и шайката му са готови дори да взривят етническия мир.

Надя Колева, Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар