Агонизиращ Бойко започна саморазправа с опозицията – Елена Йончева обвинена в “пране на пари”, плашат я с 15 г. затвор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Агонизиращата власт на Бойко Борисов започна брутална саморазправа с опозицията.

На прицел е една от най-популярните ни журналистки, при това работеща изключително с доказателства и разкрила безбройни афери на управляващите – Елена Йончева.

На нея и е лепнато обвинение в “пране на пари”, което е пълна безсмислица, с оглед на дейността и.

Но обвинение на всеки може да се скалъпи.

За да прикрие агресията срещу жена, която разкрива престъпленията му, Бойко опакова всичко в комплект с още 5 депутати, на които е поискат имунитетът.

Но 3 от тях са Марешки и групичката му, които отдавна си ги разследват, и си знаят, че с тези дела ги държат на “къса каишка” да подкрепят правителството. Другите двама са един доктор от БСП – напълно неизвестен и не е особен политически фактор, и за цвят и мирис – един депутат от ГЕРБ.

Последният веднага обяви, че сам ще си даде имунитета, просто защото знае, че неговите хора ще го съдят, и няма да го осъдят. Участва в постановката.

Елена Йончева разкри схеми за стотици милиони около строежа на оградата по южната граница. Та подхвана и къщата на манекенката в Барселона, която се води на името на близки до Бойко фирми и лица в Банкя.

Тя разнищи и кумо-баджанашкия скандал в Хасково, както и още няколко схеми на превземане на държавни ведомства от роднини и приятели на гербери.

Също Йончева захапа здраво схемата с ЧЕЗ и мистичната героиня Гинка Върбакова, която има 300 милиона евро, въпреки че е под запор от НАП.

В момента Йончева е обвинена, че е “прала пари”, откраднати от КТБ. Тя напълно отрича да е получавала такива суми. Но дори и ако е получила, това не би било “пране”.

Доста други журналисти доказано получиха рекламни договори и огромни хонорари. Никой от тях не е разследван.

А нея – направо за “пране на пари” в особено големи размери, за което я застрашават 15 години затвор.

Случаят е достоен за всички възможни организации за защита на журналистите. Йончева е депутат само от 1 година, и я съдят не за някакви нейни дела свързани с държавния и пост, а именно за дела като журналист.

Т.е. това е репресия над журналист, извършвана от силно компрометирано и гърчещо се в предсмъртна агония правителство…

Тогава управниците са най-жестоки – малко преди да паднат…
Добри Божилов
08.11.2018

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Агонизиращ Бойко започна саморазправа с опозицията – Елена Йончева обвинена в “пране на пари”, плашат я с 15 г. затвор

Вашият коментар