Агресия: Трима бабаити се нахвърлиха на репортер, заплашиха го, че… (СНИМКИ/ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трима мъже с джипове заплашиха репортерът Тихомир Петков, докато снимаше катастрофа с обърнат ТИР до хасковското село Манастир.

“Ей, махай се от тука, ей сега ще те пречукам”. С тези думи пристигналите добре охранени мъже се нахвърлили над снимащия Петков. Със заплахи и подбутвания, те се опитали да го прогонят.

Катастрофата е станала час по-рано, като шофьорът на ТИР-а е изгубил контрол на пътя и се е обърнал. Преди да дойдат два джипа с бургаска регистрация и тримата агресивни мъже, шофьорът на камиона обясни, че пътят е бил заледен, а той е изпуснал контрол над камиона. След сигнал, подаден на телефон 112 от заплашвания репортер, веднага на място пристигна патрулна кола на полицията. Униформените предупредиха 3-мата мъже и оттърваха от посегателство снимащия журналист на xnews.bg.

“Журналисти, полицаи, пожарникари и медици пристигаме на произшествието, за да си свършим работата. На никой не му е приятно, но е професия. Всичко, което се вижда на подобни катастрофи или дори някои с фатален край, се преживява и лесно не се забравя. Затова, че си отишъл в студа на пътя през почивен ден, и дори през нощите никой не го отчита, просто си длъжен да го сториш за едно по- добро общество, което вярвам, че има. След поредния случай на агресия, е нужна съпричастност към нашата работа, която се оказва, че никак не е лесна, дори в случай като този опасна”, казва той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.