Агтивист на ГЕРБ и шеф на общинско предприятие в Шумен е осъден за умишлено източване на язовир

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ в Шумен Юлиян Вълчев е с влязла в сила присъда за умишлена безстопанственост.

Това съобщиха от пресслужбата на варненската Апелативна прокуратура.  Вълчев е осъден в качеството му на бивш шеф на „Напоителни системи“ в Шумен, за това, че е разпоредил източване на водата от язовир за извършване на незаконен риболов.

Състав на Върховния касационен съд (ВКС) е потвърдил осъдителната присъда на Вълчев на 15 януари т.г. Така бившия шеф на „Напоителни системи“ е осъден окончателно на 2 години лишаване от свобода с 4 годишен изпитателен срок.

Според обвинението, през лятото на 2013 г. Вълчев е наредил на пазача на язовир “Нови пазар 1” да изпусне водата, за да улесни нерегламентиран стопански риболов и така е причинил на „Напоителни системи“ вреди в размер на 49 хил. лв.

Влязлата в сила присъда завари осъдения като управител на предприятието „Общински жилища и имоти“ в Шумен, което е част от местната администрация.

Прокуратурата очаква реакцията на община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост да ръководи общинска фирма, се посочва в прессъобщението на варненската Апелативна прокуратура

Юлиян Вълчев, един от активистите на ГЕРБ в Шумен.

Той беше назначен за директор на общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ през ноември 2017 г., въпреки воденото се срещу него разследване и повдигнатото обвинение за безстопанственост, припомня платформата за разследваща журналистика “За иситната”.

След произнасянето на Върховния касационен съд и след окончателно влязлата в сила присъда на Вълчев, кметът на Шумен Любомир Христов обяви, че ще се запознае с реше

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар