Адвокатът на акушерката пак протака, родителите на пребитото бебе отчаяни

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Родителите на пребитото бебе Никол са отчаяни от хода на съдебното производство срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на новороденото им момиченце. Това каза адвокатът на родителите Мария Даскалова по време на процеса, предаде БГНЕС.

Коментарът на защитата бяха по повод поредното искане за отвод по делото от страна на адвоката на акушерката Владислав Янев.

“Трудно е да повярвате, но хората наистина са обезсърчени. Те считат, че тука нещо се разиграва, което е извън приетото, което мога и аз да допусна, включително”, каза Даскалова. И допълни, че “едни и същи искания се правят и то вече в осмото съдебно заседание, по едни и същи мотиви се разиграват.

“Тук няма борба на доказателства, тук има едно отклоняване на вниманието, утежняване на обстановката и липса на всякаква работа по отношение на това: има ли, няма ли, кой казал това, който казал онова – хаос”, посочи защитникът, която е процесуален представител на семейството.

Янев поиска днес отвод на прокурора Николай Христов заради негови медийна изява след миналото съдебно заседание по процеса. “Това е ново обстоятелство. В миналото съдебно заседание беше заявена лъжа в медиите, че аз като адвокат съм налитал да бия прокурора, което е абсолютна лъжа”, коментира защитникът на Ковачева.

По повод самото обвинение към клиентката му Янев заяви, че “Ковачева не я съдят, че е нанесла удари на детето, а я съдят за счупване на череп”. “Ако това обвинение е обосновано, то би следвало признаците за това счупване на черепа да се появят много часове по-рано, а такова нещо в действителност няма”, посочи той.

На въпроса дали иска да каже, че тя може да го е ударила, но не му е счупила черепа той отговори: “Абсолютно възможно. Дори и теоретично да се приемат за верни записите от камерите, ако това се докаже, защото на този етап не е доказано това, но дори да се окаже вярно, че тя го е удряла, то това не са били удари, които са били с такава сила и интензитет, които да причинят счупването на черепа”, смята защитникът Янев.

Адвокатът определи като “провокативен и непрофесионален” въпроса дали Ковачева му е признала, че е удряла детето. “Разбира се, че не е признавала това нещо. Аз допускам – аз като логически мислещ човек. Това няма нищо общо с моята подзащитна”, посочи Янев.

Малко по-рано той изложи и другата възможна версия, че “детето случайно е било изпуснато много часове по-късно”.

Прокурорът от своя страна припомни, че още от началото адвокат Янев е стартира с тези обструкции. “Колко заседания проведохме вече, на мен ми се иска всяко заседание отвод, без изключение, понякога и по два пъти”, заяви прокурорът.

След като съдът отказа да отведе прокурора, бяха разпитани свидетели. Сред тях и д-р Евгения Игова, която е първият лекар, отишъл от болница “Токуда” да вземе бебето Никол.

“Неговото състояние беше увредено, имаше анемичен синдром, установен още от колегите, нещата се потвърдиха и детето се транспортира към “Токуда” болница за вече диагностично уточняване и предприемане на лечение”, каза тя и пред репортери. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар