Адвокатът на Иван Тодоров: Ще съдим прокуратурата за седемцифрени суми в долари! Познайте кой ще я плати!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Натискът, който се оказва от страна на прокуратурата, нарушава презумпцията за невинност. Не може прокуратурата да твърди пред медиите, че даден човек е виновен, преди съдът да се е произнесъл.

По тази причина сме подготвили искове не само от Съда по правата на човека, а и към Федералния съд в Калифорния.

Това заяви адвокатът на Иван Тодоров – Георги Стефанов в ефира на bТВ. По думите му, не е изключено исковете да стигнат до 7-цифрени суми, които България ще изплати.

 

„За мен е необяснимо защо Иван Тодоров е в ареста. Има неравнопоставеност между обвиняемите. Няма причина някой да бъде задържан, най-малко Иван Тодоров. Как може да той да бъде обществено опасен човек? Тодоров се занимава с честен бизнес. Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да инвестира в България. Той е натопен. Най-вероятно от конкурентна фирма“, убеден е защитникът.

 

„Кристиян Бойков има данни по отношение на авторството на деянието. По данни на защитата много хора са прониквали в НАП и това е видно от тези чатове. Това е ставало с най-обикновена парола и акаунт. По делото има двама свидетели, които са били на изпитателен срок в „ТАД Груп“. Те не са се справяли и са били освободени. Тези служители не са имали достъп до Иван и няма как да дадат каквито и да е сведения за него“, изтъкна адвокатът на Тодоров.

 

Той определи думите на Иван: „Ще свалям правителството“, като шеги по време на лични разговори. „Ние нямаме какво да кажем, защото нямаме какво да крием. Не дължим оневиняващи доказателства. Настояваме разпитът да се състои пред съдия. Не се притесняваме от разказа на Кристиян Бойков. Проблем е, че този процес се политизира“, смята адвокат Стефанов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар