Адвокатът на Пламен Узунов: Води се клеветническа кампания, която рефлектира върху президента

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Целта е неясна, но можем да си отговорим на въпроса кого ползва. Всички, които изливат помия върху служебното правителство добре се чувстват на този филм. Проблемът има юридически и етични аспекти. Това каза в „Честно казано“ с Люба Кулезич адвокат Емилия Недева за компромата срещу съветника на президента Пламен Узунов. Недева е негов защитник. В това си качество тя обясни още :

Тези записи са от охранителни камери в заведение и няма как те да се представят на трети лица. Питам се дали, ако някой се представи за служител на НАП,  собственикът на въпросното заведение ще се даде касовата наличност. Има нещо, което ме кара да не давам кредит на обясненията за полицейските служители.

 

Не са ли обект на атака отделни министри на служебното правителство. Той /бел.ред. Пламен Узунов/ пречи на определени хора и среди. Ако погледнем назад във времето, този сайт нееднократно се е  изразявал със собствени изразни средства както към Пламен Узунов, така и към сегашните министри. Има стандарти от обективната журналистика  и един от тях е, че ще се събира информация с честни и законни средства.

 

Дали записите са продадени или предадени, или Делян Добрев е мотивирал предаването на тези запаси, аз не зная. Но записите са нечестно средство. Узунов има възможност да сезира служители от системата на МВР, които контролират начините, по които се експлоатират камерите, може да потърси правата си в комисията за защита на лични данни. Той има възможност директно да съди фирмата-собственик на заведението. Може да насочи претенциите си и към медията. Пак етичният кодекс на етичните медии налага ясно да се разграничават фактите от предположенията.

 

Не искам да придавам особено значение на писания за спекулации в общественото пространство. Искат да се внуши за корупционен привкус. Води се целенасочена клеветническа кампания. Узунов не зная защо не говори, но така или иначе, очевидно е, че всяко изявление или действие от екипа на президента, рефлектира върху самия президент. Или тези с престъпното мислене насочват към президента. Мен ме интересува правната страна на това явление.

Източник: frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар