Адвокатът на Тръмп е отстранен от юридическа практика в Ню Йорк

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Личният адвокат на бившия президент Доналд Тръмп Руди Джулиани беше отстранен от адвокатска дейност в щата Ню Йорк заради „очевидно неверни и подвеждащи изявления“ относно легитимността на президентските избори през 2020 г.

„Тези неверни твърдения са направени с цел неправилна подкрепа на тезата на Джулиани, че поради широко разпространена измама на вота на гласоподавателите, победата на президентските избори през 2020 г. е открадната от неговия клиент“, съобщава Нюйоркският съд и добавя, че поведението на бившия кмет на града „заплашва общественият интерес“ и поради това се налага временно преустановяване на адвокатската му практика в очакване на по-нататъшно производство пред Адвокатският комитет по жалбите.Междувременно Джулиани ще се яви на съдебно заседание във Вашингтон, окръг Колумбия, след като е съден от Dominion Voting Systems – един от технологичните доставчици на изборите през ноември 2020 г., заради твърденията му за изборна измама.


А днес председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси обяви, че ще има нова комисия, която да разследва нападението срещу Капитолия на 6 януари. Това се случва след като републиканците в Сената през май блокираха създаването на независима комисия за разследване по случая, предаде Ройтерс.

Пелоси не посочи времева рамка за разследването на комисията, а каза, че то ще продължи колкото е необходимо. Тя не представи подробности за състава й, но даде да се разбере, че ще се очаква и от демократите, и от републиканците да определят членове.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар