Адвокат: Искат да ни превърнат в посмешище и доносници от най-долно ниво

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Идеята адвокатите да докладват на ДАНС за клиентите си е абсурдна. Смятаме, че доносничеството е отминало време. България е от малкото държави, в които адвокатската защита е уредена конституционно.

Ако ние трябва да докладваме на ДАНС какво ни доверяват клиентите, то тогава ние се превръщаме на посмешище и доносници от най-долно ниво.

Това каза адвокат Емил Георгиев по БТВ.

Тази директива предвижда специфични правила на адвокатурата. Цяло предаване няма да ни стигне, ако трябва да коментираме целия безумен закон. Ако прикривам някого, тогава съм съучастник. Ако дойде, обаче  клиент с повдигнато обвинение, той има право на защита. Защита се оказва на престъпници, убийци. Всеки е невинен до доказване на противното. Нашето правосъдие далеч не е безупречно. Много често заставаме на страната на най-потъпкваните. И се изправяме срещу държавата. Днешният протест  е отложен за утре. Протестираме срещу Висшия адвокатски съвет, защото е могъл да даде становище. Защо това не се е случило, когато му е било времето? Те трябва да разговарят с нас. Трябва да се прекъсне времето на  тихата дипломация и  тайнствата. Ще продължаваме да защитаваме правата на нашите клиенти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар