Адвокат Найденов: Несериозно е Йоан Матев да бъде осъден само заради показанията на брат си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Несериозно е Йоан Матев да бъде осъден за убийството на Геогри Игнатов в Борисовата градина само заради показанията на брат си. Това заяви в “Денят започва” по БНТ адвокат Иво Найденов.

“Множеството косвени доказателства могат доведат до крайния извод, стига да са последователни и да са подкрепени с веществени доказателства. Тук няма нищо по оръдието, което да свързва Йоан Матев. Ако говорим само за брат му, е крайно несериозно”, категоричен беше адвокат Иво Найденов и добави, че “психолозите не трябва да се правят на детективи”.

По думите му не е доказано на 100%, че ножът е оръжието.

“Не познавам делото и не е хубаво да се коментира дело, което не се познава, познавам го само от медиите. Не съм присъствал на заседание. Интересното е, че съдебният състав не е споделил една от тезите. Йоан Матев е изказал съжалението си, доколкото разбирам, че едно младо момче си е отишло от този свят, но това няма никакво значение. По това дело е видно, че и съдебните заседатели не са статисти и са изказали своето мнение. И те са приели, че на базата на тези доказателства не могат да се подпишат под осъдителната присъда”, подчерта адвокатът.

Журналистът Иво Никодимов, който следи делото от неговото начало, коментира, че има пропуски в началния етап на разследването.

“Големият въпрос на това разследване е защо 2 години по-късно намират този нож в шахта, която е на 30 метра от мястото на убийството, а не се намира на първия или втория оглед. Стратегията на защитата беше изключително успешна, Матев даде лични обяснения, отказа да отговаря на въпроси”, добави Никодимов.

Според него няма очаквани и неочаквани решения, всичко се развива в рамките на съдебното следствие, доказателствата срещу Йоан са били косвени.

“Има непълноти в самото разследване, беше загубено време, оръжието на престъплението беше намерено много късно и биологичните следи, които се бяха намерили, не дадоха желания в експертизите резултат. Целият съдебен състав приема, че е доказано, че Йоан Матев по време на убийството е бил в района на престъплението. Колкото и да е спорно, че той се вижда на охранителната камера, те приемат, че това е той. Има изводи, че говорил по телефона”, заяви Никодимов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар