Адвокат: Няма изгледи COVID ваксината да стане задължителна у нас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден?

Ще се върнат ли всички ученици в клас и кога? – здравният министър Стойчо Кацаров твърди, че това е възможно от понеделник, с еднократно тестване само в началото на седмицата. И има осигурени тестове за всички деца за следващите две седмици. 

Като продължение на разминаващата се информация от страна на двете министерства, от образователното ведомство съобщиха, че имат нужда от още над 150 000 неинвазивни теста, за да върнат всички ученици в клас от този понеделник, дори ако се тестват само веднъж в седмицата.

Часове преди свикването на 47-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната“ се разбързаха с подписването на коалиционно споразумение за бъдещия кабинет. Депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров обясни пред журналисти, че в парламента се провеждат лидерски срещи с цел подписване на коалиционно споразумение.

А лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да има договорка за ротация на председателското място в парламента. Тази сутрин в медиите изтече копие на писмо, подготвено за изпълнителния съвет на ДСБ, в което се съобщава за такава договорка и за поискано от Продължаваме промяната ускорено обявяване на постигнато коалиционно споразумение. Корнелия Нинова заяви, че това не отговаря на истината.

В Германия изпращат Ангела Меркел с военен парад, в Австрия бившият канцлер Себастиян Курц обяви, че се оттегля от политиката. Парадът е най-високата чест, която германската армия може да отдаде на цивилно лице, и по традиция с нея могат да бъдат удостоени не само канцлерите, а и президентите, и министрите на отбраната при прощалните им церемонии. А Себастиян Курц посочи като основна причина за напускане на политиката натрупаната умора от десетте години във властта, белязани от изключително напрежение в непрекъсната, изискваща голяма концентрация работа, от моменти на голяма радост и дълбоки разочарования. Той отбеляза и личните си мотиви – раждането на сина си преди няколко дни и желанието му да се посвети на своето семейство.

Нито разполагаме с достатъчно данни, с които да бъде мотивирана промяна в посока задължителна ваксинация срещу COVID у нас, нито е заявено подобно намерение от здравния министър. Освен това такава крачка би срещнала сериозен обществен отпор – още от коментара на адвоката по медицинско право д-р Мария Петрова ще чуете в подкаста.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар