Адвокат: Проверката на 3-годишното дете е опорочена, базира се на подправени документи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Родителите няма да спират да търсят истината за това какви са причините за смъртта на тяхното дете. Проверката е опорочена, тя се базира на подправени документи. Това каза адвокат София Николова по БТВ по повод смъртта на 3-годишното дете.

Мога да ви покажа такива документи. При изписване на детето е дадена епикриза без диагноза и без подпис на анестезиолог. Според мен е подписано от едно и също лице. Възможно е чисто технически да е пропуснал да го разпише.

 

След две седмици изискахме цялата история на заболяването. Издадена е епикриза, но със съвсем различно съдържание, диагнозата е допълнена. В часовете на изследване  има разминаване. Добавен е фентанил и също  липсва подпис на анестезиолог.

 

Истината се опитват да се прикрие. В документите има различна диагноза. При нас е остър ларинготрахит. В проверката няма нищо такова. Детето е транспортирано в „Пирогов“ в 8 часа вечерта. Те са потърсили помощ в педиатричната болница 12 часа по-рано. Прави се така, че да се избегне наказателна отговорност на конкретни лица. Има досъдебно производство и тепърва ще се търси истината.

 

Ние сме сезирали прокуратурата за тези документи. Налице са много противоречия. В Болница „Лозенец“ е проведен формален преглед. Пише за корема му, но там изобщо не са го погледнали. Изплю се нещо в публичното пространство, но това ли е истината?!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар