Адв. Екимджиев: Имаме повод независим прокурор да разследва главния

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„За пореден път имаме откровена злоупотреба с процесуални права от страна на прокуратурата и нейния главатар, носеща всички белези на престъплението по чл. 145”, заяви пред Сега най-силният ни евроадвокат Михаил Екимджиев, който води много дела в Страсбург, част от тях свързани с незаконно подслушване.

„Това е поредното доказателство за правотата на тезата, че дори при тежки умишлени престъпления няма кой да разследва главния прокурор и той безнаказано може да злоупотребява с властта си, руинирайки както личната чест и достойнства на неговите опоненти, така и авторитета на държавни институции. В случая е поставено на карта доверието в държавния глава, за когото са гласували над 2 млн. българи”, отбеляза Екимджиев.

Това е един чудесен тест. Само допреди месец си говорихме за нуждата от независим прокурор, който да разследва главния. Казваше ни се как всеки може. Сега имаме казус като слънце”, категоричен е юристът. „Има злоупотреба с информация, събрана със СРС, има повече от обосновано предположение за извършено от някой прокурор престъпление по член 145”, подчерта той.
„Да видим дали някой от стотиците прокурори в СГП или спецпрокуратурата служебно ще започне разследване. Нека да видим дали г-н Гешев ще разпореди разследване за това”, призова Екимджиев.
От опит за компромат срещу президента случаят се обръща като бумеранг и се очертава като сериозен тест и автокомпромат за прокуратурата. При съвсем ясен текст от НК, който очевидно е нарушен, съм готов да се обзаложа, че нито редови прокурор, нито г-н Гешев ще извършат разследване на това кой е допуснал извършване на това престъпление”, посочи юристът.
Вече с носталгия си спомням за Цацаров. При него имаше известна перфидност, интелектуално заиграване, ходеше по въже между забраненото и допустимото. Тази граница рядко се прекрачваше видимо. Новото ръководство на прокуратурата демонстрира необуздан полицейски нагон и действа като слон в стъкларски магазин. Но това се обръща срещу него”, заключи екпертът.

 

Снимка: Веселин Боришев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар