Адв. Михаил Екимджиев: Дълбоко съм респектиран от факта, ч г- н Джамбазки е учил 10 години право, за да избегне казармата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавата може да бъде съдена, че не е предприела всички мерки за запазване на живота. Тези хора бяха подложени на нечовешко и унизително третиране. Това каза по БТВ адвокат Михаил Екимджиев за трагедията, при която починаха двама пациенти, оставени пред входа на пловдивската болница.

Обезпокоително е, че след 24 часа, се оказа, че има няколко души, които са наказани. Обичайно дисциплинарните проверки траят седмици. Това ме кара да мисля, че действа механизъм, при който отговорността се прехвърля отгоре надолу, докато се стигне до шофьора на линейката. Не се търсят организационните и координационни проблеми, които зависят от Щаба.

Би следвало да отговаря и държавата. Чл. 61 от закона за здравето, защото можеше всеки да бъде вкаран принудително в болница. Заради невежеството на юридическите екипи на ГЕРБ, те решиха, че променяйки този текст, ще освободят държавата и болниците от отговорността за настаняване болен за лечение. Това няма да се случи, защото има и други закони.

Премиерът би могъл да поиска имунитет за кюлчетата злато и пачките с евро, за да не бъде проверван и разследван. Когато производител на ваксина са принудени да пуснат в употреба една ваксина, която не е минала всички нива на тестване, логиката е производителите да се освободят от отговорност за сметка на държавите. Тяхната отговорност ще се поеме от държавите.

Дълбоко съм респектиран от факта, ч г- н Джамбазки е учил 10 години право, за да избегне казармата. Неизбежна отбрана има, когато държавните органи не могат да се намесят и да го защитят. В случая ние видяхме плътен кордон полицаи на входа на сградата на ВМРО. Категорично не може да се говори за неизбежна отбрана. Това много напомня на хулиганство с особен цинизъм и дързост.

Защо прокуратурата не провери какъв е произхода и предназначението на тези бомби в централата на ВМРО?!  Те много ми напомнят на бомбите, хвърляни срещу полицаите по време на протестите. Не е тайна за връзки на партийни централи и футболни агитки.

Frognews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар