Адриан, който погуби Ани и Явор, призна вината си, делото ще се гледа по съкратена процедура

Адриан, който погуби Ани и Явор, призна вината си, делото ще се гледа по съкратена процедура

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Делото за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор, ще продължи на 4 юли по съкратената процедура. Това ще доведе до намаляване с една трета на присъдата, която ще постанови Софийският градски съд, както и ще ускори процеса.

Снимки от делото и протеста преди заседанието ВИЖТЕ ТУК

Днес се проведе разпоредително заседание по делото, в рамките на което 19-годишният подсъдим Адриан Антонов направи самопризнания и поиска процесът да се води по съкратеното следствие. Съдът одобри това искане и прие, че Антонов признава изцяло фактите в обвинителния акт, че по непредпазливост е причинил смъртта на Ани и Явор, предаде БТА.

Адвокатът му Димитър Марковски поиска обаче делото по съкратената процедура да продължи на следващо заседание, тъй като иска да разпита двама свидетели, които да дадат информация за характеристични данни на клиента му. Според него това се налага, тъй като в обвинителния акт няма събрани такива данни.

Съдът и страните по делото прие искането за основателно и по тази причина отложи делото за 4 юли от 13.00 ч.

Очаква се след разпита на свидетелите, ако няма други искания от страните, да започнат пледоариите по делото.

Катастрофата се случи на столичния бул. “Сливница” на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Адвокатът Димитър Марковски

Адвокатът Димитър Марковски

Снимка: БТА

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост. След това те влязоха вътре в съдебната зала, за да проследят съдебния процес.

“Това не е протест. Просто искаме справедливост. Ако сме правова държава, каквато много хора мислят, че сме, би трябвало да има рестрикции към извършителите на престъпления. И мисля, че това затова сме се събрали, за да бъдем чути и по някакъв начин да провокираме промяна”, каза Анна Стоянова – майката на Явор.

Настояват за справедлива присъда, защото “всички осъзнаваме, че справедливите присъди са ясен знак към цялото общество”.

Десислава Малчева - майката на Ани

Десислава Малчева – майката на Ани

Снимка: БТА

“Те трябва да бъдат такива, че да бъдат превенция на обществото, за да не се повтарят трагедии като нашите”, настоя и Десислава Малчева- почернената майка на Ани, предаде БНТ.

Родителите разчитат на справедлива присъда. Те настояват с подписка, която е разпространена, подобни случаи с такава скорост, да бъдат квалифицирани като умишлени.

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост

Снимка: Булфото


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар