Война

Адът слезе в Бахмут: САЩ огласи огромните загуби на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руснаците продължават да се подготвят за подновяване на атаката срещу Въгледар

Руските войски продължават да щурмуват Бахмут и се готвят да подновят атаката срещу Угледар.

„В Бахмутско направление врагът продължава да щурмува град Бахмут. Нашите защитници отразиха вражески атаки в районите на Орехово-Василовка, Бахмут, Ивановски и Григоровка“, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от, пише УНИАН.

Отбелязва се, че редица населени места в Донецка област, по-специално Бахмут, Майорск, Зализное и Ню Йорк, са били подложени на вражески обстрел.

Генералният щаб съобщи, че в Авдеевското, Мариинското и Шахтерското направление противникът е провел неуспешни настъпателни действия в районите на Каменка, Авдеевка, Невелски и Марьинка.

Освен това руснаците продължават да се подготвят за подновяване на атаката срещу Въгледар, обстрелвани са по-специално Авдиевка, Водяне, Невелское, Маринка и Угледар в Донецка област.

В доклада се казва, че в купянското и лиманското направление противникът е водил неуспешни настъпателни действия в районите на селата Гряниковка, Кременная, Кузьмино, Верхнекаменское и Спорно. „Обстрелваха с артилерия районите на селищата Двуречная, Гряниковка и Крахмальное в Харковска област, както и Невское и Белогоровка-Луганск“, отбелязват от Генералния щаб.

Противникът се отбранява в запорожското и херсонското направление. Той също обстрелва райони на населени места в близост до линията на съприкосновение, по-специално шест в Запорожка област, както и 10 в Херсонска област.

Също така руските нашественици обстрелваха редица населени места в Черниговска, Сумска и Харковска области, пише УНИАН.

На 16 март авиацията на украинските сили за отбрана нанесе седем удара по районите на съсредоточаване на личен състав и военна техника на руските войски.

Към 16 март общите бойни загуби на Руската федерация в Украйна от 24 февруари 2022 г. ориентировъчно възлизат на над 162 000 души.

Американски служители изчисляват, че повече от 100 000 войници са били загубени от украинската армия на бойното поле през годината на конфликта. Както пише вестник Politico, основният брой загуби се пада на Бахмут.

„Загинаха над 100 000 украински войници, включително най-опитните войници“, се казва в статията, цитирана от чужди агенции.

В материала се посочва, че Киев е загубил основната част от военните в Бахмут. Във връзка с това сега САЩ започнаха ускорено прехвърляне на техника в Украйна, както и обучение на войници от Въоръжените сили на Украйна.

Според испанския вестник El Pais загубите на Киев по време на „специалната военна операция“ възлизат на десетки хиляди души. В същото време вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук отрича Въоръжените сили на Украйна да изпитват недостиг на военнослужещи.

Полша започна прехвърлянето на изтребители МиГ-29 в Украйна.

Според президента на Полша Анджей Дуда четири бойни самолета от ВВС на Република Полша вече се намират на територията на Украйна. Като се вземат предвид по-ранните изявления на полските власти, Украйна също ще получи 24 бойни самолета от този тип от съседна държава, което значително ще разшири ударната сила на Киев, пишат чуждите агенции.

Доставката на полски изтребители МиГ-29 в Украйна се състоя въпреки факта, че това е пряка ескалация на конфликта. Това не изключва възможността Русия, както по отношение на Украйна, така и по отношение на Полша, да предприеме съответни мерки.

Известно е, че преди да изпрати изтребителите МиГ-29 в Украйна, Полша извърши тяхната модернизация и те могат да използват крилати ракети и други оръжия по стандарта на НАТО. Това не изключва възможността, в допълнение към инсталирането на ракети AGM-88 HARM на тези самолети, изтребителите МиГ-29 да могат да нанасят удари с планиращи бомби JDAM, които вече са предоставени на Украйна от американската армия.

Източник: „Марица“


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар