Азербайджан обяви, че е предал всички военнопленници на Армения

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Азербайджанският външен министър Джейхун Байрамов каза, че страната му е предала всички военнопленници на Армения съгласно поетите договорености, предаде агенция Азертадж.

“Азербайджан предаде всички военнопленици на Армения, изпълнявайки своите задължения съгласно тристранното споразумение. Предприети са подходящи мерки за предаване на пленниците на другата страна чрез посредничеството на Международния комитет на Червения кръст”, каза Байрамов на пресконференция след среща в Баку с външната министърка на Швеция Ан Линде, която е ротационен председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, допълва БТА.

“Позицията на Азербайджан по този въпрос е доста ясна и недвусмислена. Съгласно тристранното споразумение върнахме на арменската страна всички военнопленници, заловени по време на или преди военните действия”, заяви той.

“Въоръжените лица, изпратени от арменската област Ширак в освободените територии в Азербайджан на 26 ноември, не са военнопленници. Разследването на правоприлагащите органи по случая продължава. Дори тези дни арменската страна се опитва да изпрати военен персонал в освободените територии с автомобили, предназначени за превозване на строителни материали. Азербайджан е информирал за случая Общото събрание на ООН”, каза още Байрамов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар