Аз съм с чиста съвест, и не се страхувам от проверки. Но на Иван Гешев му се “губят” едни $3 млрд., които конфискува като Биткойни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Аз лично съм с чиста съвест, и не се страхувам от никакви проверки. Но на главния прокурор Иван Гешев му се “губят” едни $3 милиарда, които конфискува като биткойни. Време да е отговори къде изчезнаха тези пари..”
Това отговори току що във Фейсбук, президентът Румен Радев.

Реакцията му е в отговор на атаката със слухове и клевети, които предприе Иван Гешев (очевидно по поръчка на Бойко Борисов) срещу него. Припомняме, Гешев обяви, че искането за тълкуване на Конституцията за разследване на президента, било “по конкретен повод и конкретно досъдебно производство”.

Той обаче не даде никакви данни какво точно се разследва, т.е. единственият смисъл на думите му е да внуши, че “има нещо нередно” около Радев.

Сега, за разлика от него, президентът отговаря съвсем конкретно – посочва случая, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура, начело с Иван Гешев, арестуваха заподозрян за митнически измами. Тогава конфискуваха огромно количество “Биткойни”, в които престъпниците са държали парите от рушветите. Заради покачването на цената на “Биткойна”, се оказа че става дума за около 3 милиарда долара.

Не е ясно къде изчезнаха тези пари, по някое време и Гешев, и управляващите, започнаха да твърдят, че няма нищо конфискувано. Но публичните ключове на койните вече бяха известни и дори западни медии писаха, че “българското правителство седи върху съкровище от Биткойни”.

Най-вероятно Бойко и прокуратурата се присвоили парите и след това са унищожили дисковете, на които са се пазели ключовете. С това следите “напълно се заличават”, а “койните” няма как да се върнат.

Което не пречи на хипотетичен Народен съд поне да прати крадците да изкопаят дължимото в лагер или в Белене…
А Президентът доста мощно контра-атакува “шайката”, опитваща се да спаси загиващата си власт, поради провалите в Перник и с боклука, внасян у нас…
4udoslav

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар