Ако изборите са днес: ГЕРБ-СДС – 28,6%, “Възраждане” – 14,9%, ДПС – 13,5%, ПП-ДБ – 12,9% – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория “Възраждане”, сочи представително прочуване на социологическа агенция “Медиана”.

Моментната картина, седмица преди изборите, показва, че, ако вотът е  днес, за ГЕРБ-СДС биха гласували близо 29 на сто от българите, за “Възраждане” – близо 15%, а в битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто  и ПП-ДБ – с близо 13%.

От “Медиана” уточняват, че ерозията в доверието към ПП-ДБ продължава. Другите сигурни участници в 50-ото Народно събрание, според проучването са БСП – с близо 9 % и “Има такъв народ” – с над 6 на сто.

С шансове за преодоляване на 4-процентната бариера са още “Синя България”, “Левицата” и “Солидарна България”.

Седмица преди изборите 2 в 1 от “Медиана” отчитат, че все още голяма част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват и това са над 400 000 избиратели.

Това не е прогноза, а моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната една седмица преди изборите, подчертават от социологическата агенция.

* Проучването на агенция “Медиана” е проведено в периода 25 май – 1 юни сред 990 интервюирани граждани “лице в лице” и е финансирано със собствени средства.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар