Ако има поне 50% избирателна активност ГЕРБ губят всички балотажи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партията на Бойко Борисов от дълги години печели заради ниската избирателна активност на българите.

На днешните избори за ГЕРБ са гласували само около 12% от гражданите на България, но те формират най-големите изборни резултати. Това е така заради факта, че гласуват само 40% от хората.

Голямата част от хората, гласували за кандидатите на ГЕРБ представляват така наречения контролиран вот – чиновници и роми със семействата им. Неслучайно Мая Манолова показа по БТВ копие на протокол от секция в кв. Факултета в София. В най-бедните квартали, където най-лесно се купуват гласове ГЕРБ печели 90% от вота. От друга страна чиновниците, които са назначени от ГЕРБ гласуват за кандидатите им заедно със семействата си.

На вторият тур има възможност за по-висока избирателна активност!

Има няколко причини да вярваме, че избирателната активност може да се повиши на втория тур.

  • Изборът между две алтернативи е по-лесен, отколкото този на първи тур. Сега гражданите много по-лесно могар да кажат дали подкрепят управлението на страната или не.
  • Метеорологичните условия ще са по-лоши и това няма да позволи на гражданите да отидат на почивка, а ще останат в градовете и селата си.
  • Балотажът е последния шанс за градове като Пловдив, Варна, Русе, Сливен, Перник и много други за спасение от режима на Борисов.
  • Въпреки призивите на партийните централи, гражданите са склонни да свалят ГЕРБ от власт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар