Ако има поне 50% избирателна активност ГЕРБ губят всички балотажи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Партията на Бойко Борисов от дълги години печели заради ниската избирателна активност на българите.

На днешните избори за ГЕРБ са гласували само около 12% от гражданите на България, но те формират най-големите изборни резултати. Това е така заради факта, че гласуват само 40% от хората.

Голямата част от хората, гласували за кандидатите на ГЕРБ представляват така наречения контролиран вот – чиновници и роми със семействата им. Неслучайно Мая Манолова показа по БТВ копие на протокол от секция в кв. Факултета в София. В най-бедните квартали, където най-лесно се купуват гласове ГЕРБ печели 90% от вота. От друга страна чиновниците, които са назначени от ГЕРБ гласуват за кандидатите им заедно със семействата си.

На вторият тур има възможност за по-висока избирателна активност!

Има няколко причини да вярваме, че избирателната активност може да се повиши на втория тур.

  • Изборът между две алтернативи е по-лесен, отколкото този на първи тур. Сега гражданите много по-лесно могар да кажат дали подкрепят управлението на страната или не.
  • Метеорологичните условия ще са по-лоши и това няма да позволи на гражданите да отидат на почивка, а ще останат в градовете и селата си.
  • Балотажът е последния шанс за градове като Пловдив, Варна, Русе, Сливен, Перник и много други за спасение от режима на Борисов.
  • Въпреки призивите на партийните централи, гражданите са склонни да свалят ГЕРБ от власт.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар