Ако има хапче срещу Covid, ще го приемете ли?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защо денят започва така?

Защото от днес болниците в София и Варна няма да приемат планови пациенти, спират се и свижданията.

Във Великобритания регистрираха рекордно ниска смъртност от Covid-19, започва разхлабване на мерките.

А може би, защото Меган Маркъл разкри пред света как членове на Кралското семейство обсъждали колко тъмен ще бъде цветът на кожата на първородния им син с принц Хари.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

А какво ще кажете за това? 

Американски компании са разработили експериментално лекарство срещу Covid-19, което обещава да бъде вид “Тамифлу” за пандемията, след като е дало положителни резултати в предварително проучване, стана ясно през уикенда по време на виртуална среща на учени. За обещаващите резултати съобщава един от разработчиците на лекарството, цитиран в статия на изданието “The Wall Street Journal”. Хапчето значително e намалило инфекциозния вирусен товар при хора в проучване, което е на среден етап, след петдневно лечение. В ход е допълнително проучване, но ако лекарството се окаже със способност да лекува хора с Covid-19, които проявяват симптоми, то ще подкрепи ограничения към момента арсенал от препарати за лечение и ще бъде първият орално приеман антивирусен препарат срещу болестта.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар