Ако ИТН откаже, да се търси ли подкрепа от ГЕРБ и ДПС за третия мандат?

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи до този час?

Актуализацията на бюджета и на парите за пенсии и здраве влиза на първо четене в ресорните комисии в парламента.

Бизнесът е загубил 53 милиона лева от скъпия ток на борсата само за 10 дни. Причините се обсъждат на заседание на парламентарната Комисия по ревизиите.

В навечерието на годишнината от атентатите на 11 септември в САЩ, националният здравен онлайн консултант на Дир Подкаст проф. Тодор Кантарджиев припомня какво представлява биотероризмът и с какво разполага България за борба с опасните инфекции. Още от седмичния му коментар очаквайте след малко в подкаст новините.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Без да е ясно коя парламентарна формация ще получи третия мандат за съставяне на правителство, в неделя съпредседателят на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова предложи четирите формации, без ГЕРБ и ДПС, да се разберат кой да вземе мандата, а вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова отхвърли този вариант и предложи търсене на обединение около актуализацията на бюджета, което да се превърне в основа за мнозинство в подкрепа на бъдещо правителство. Впоследствие Манолова промени предложението си и се обърна към президента Румен Радев с призив да инициира поредните консултации между партиите за намиране на вариант за третия мандат. И доколкото „Има такъв народ“ последно заявиха, че преминават в опозиция и няма да подкрепят кабинет с третия мандат, а след вчерашните заявки не са обявявали промяна в позицията си, днес ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Експертен коментар очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар