Ако още не сте започнали да подскачате от радост, че живеете в България, направете го.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако още не сте започнали да подскачате от радост, че живеете в България, направете го.

Това следва да е естествената реакция, ако днес в този полуработен ден сте били в компанията на Бойко Борисов.

Такъв, полуработен, повече за грим и пудрене, беше и за нашия министър-председател. Когото ако слушате, ще решите, че живеете в една от най-проспериращите страни в света. И че ако нещо в нея не е направено, то не е направено от някой друг. Преобладаващо БСП, понякога СДС, но никога ДПС.

Поздравления за волята на правителствата на Борисов за строителството на дълго отлагани пътни проекти. Но само с това не става. Това е фасадата на една държава. И не е достатъчно, когато основите са изгнили. А те са изгнили от безогледно крадене. За което упорито така и не става дума в изданията на “Борисов лайв”.

В едно от поредните си включвания от джипа днес, Борисов нарече народа, който управлява “зрители”. Всъщност думата е вярна. Всички сме превърнати в зрители. Наблюдаваме какво се случва, не участваме в процеса, само констатираме и имаме единственото право да се радваме.

Да се радваме, че България ще стане газоразпределителния център на Балканите, а може би в света. Да се радваме, че освен газови трасета, се прокарват и магистрални такива. Да се радваме, че се строят пречиствателни станции. Тук-таме. Положението с пиара на Борисов е направи едно и го повтори по сто. Факти, без тенденциозност.

Всичко това гарнирано със селски изказ, див популизъм и няколко верни слуги в джипа.

Разбира се и определено поведение към журналистите. Намеци към телевизиите какво трябва да покажат в емисиите си, как bTV трябва да ги е срам, защото критикуват, бодряшки изрази как водата църцоркала, как Прокуратурата може и в Белене някой да прати заради италианския боклук. Много алабализми, зад които не се крият никакви реални действия и признаци на една адекватно функционираща демокрация.

В подигравателно-махленския стил не бе подминат дори коалиционният партньор – СДС, за “разбойническа приватизация”. Според Борисов партията си е понесла отговорността – сега е на 2-3%. А защо тогава ГЕРБ се коалира точно с нея?

И така България цъфти. Изкуствено и престорено, като реакциите на личната пиарка на Борисов – Арнаудова.

Борисов ни представя хубавите дрехи на България, но добре знае за прокъсания джоб. Откъдето през новата година ще изтекат поредните милиарди за нашите хора. А “зрителите” кучета ги яли. Тях Гешев ще ги пази. Ще ги пази да не разберат никоя от схемите на властта.

И така, празниците свършват. Когато е време за работа, фактите са други. Уж процъфтяващата провинция ще се събере половината в София, а една друга част от процъфтяващата страна ще се прибере обратно в чужбина. Защо ли след като тук е толкова хубаво? Тези неверници може би не гледат видеата на Борисов. Там е казано всичко, там е нашата истинската реалност. Онази, в която ядем най-големите боклуци в Европа, носим старите дрехи на европейците, караме потрошените им коли, вършим работата, която те не искат, умираме най-много в сравнение с тях, а вече складираме и боклука им, е измислена. Да, нещата се подобряват, България на ГЕРБ вече не може да сравним с турска тоалетна, както направи преди време един чешки скулптор. България вече е тоалетна с лъскаво казанче, рекламирано наживо във фейсбук. А тази година избори няма и дори няма кой да пусне водата. Пардон, вече и вода няма. И мирише. Като в препълнената София на иначе процъфтяващата България. Вервайте му, ще ни оправи… Защо ли досега не е?

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Ако още не сте започнали да подскачате от радост, че живеете в България, направете го.

  • Абе, нЕкой моЕ ли да мА светне чий x*й чака наш боко??? Ето, Холандия стана вече Нидерландия, ние кога най-сетне ША станем Република Бойколандия????? Ам’чи то отдавна си е заложено – нали и сега съкратено си пишем РБ ???????

Вашият коментар