Манолова Фандъкова

Ако се обединим срещу ГЕРБ в София това ще означава краят на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Татяна Дончева се обяви в подкрепа на евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София.

„Ако се обединим срещу ГЕРБ в София това ще означава краят на ГЕРБ, каквото и да говори Георги Харизанов.
Аз бих заложила на Мая, защото в момента от наличните възможности, това е възможността.

Може да се нарисува и по-добър кмет, но аз бих подкрепила Мая Манолова. Генералната задача трябва да бъде превземането на София и това ще даде възможност за измитането на мутрите.

Това, което се е натрупало в София от управлението на ГЕРБ от 2005 г. досега, тези свински черва, зависимости от поръчки, преференцирани фирми, дележи на пари, трябва да бъде прекъснато. По-добре да влязат нови хора, смятам, че е очевидно“, категорична е Дончева.
Бившият кандидат за президент Татяна Дончева, която е юрист, коментира избора за главен прокурор, където единствен кандидат е Иван Гешев.
„Той е възпитаник на полицейската школа в България, а рекрутирането на полицаи на висши магистратски постове досега е дало само крайно негативни резултати. Но в случая Гешев има една биография и една професионална кариера, едно образование, което го формира като човек с полицейски манталитет, йерархичен, което означава: „Нагоре лази, надолу гази“. Такива хора си имат своите особености. Полицаите и военните – те нямат нищо общо с магистратския манталитет и никога не могат да го придобият. Забележете, че първо цялата прокурорска гилдия беше заставена да подписва. Мислите ли, че някой при заповед на Цацаров ще откаже да подпише без да си ритне трудовата книжка? Затова бяха ангажирани примерно свързаните с библиотекарския кръг лица. Няма как как Митьо Гестапото да ходатайства кандидатурата на Гешев без да се попита защо. Както и други“, коментира Дончева.
Тя е категорична, че реформата в прокуратурата е необходима, но надали именно сегашният единствен кандидат е способен да я осъществи. „Гешев е завършил полицейска школа, ходи с пищов на кръста и е в екшъни непрестанно. Как си представяте, че по различен начин ще се държи ако го направите главен прокурор. Не, той ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно. Защото там няма нито интелект, нито задръжки. Ако ние досега плащаме на Цветанов акциите и още не сме ги доизплатили, тепърва започват незаконни арести, които са дело на Гешев и специализираната прокуратура, които ще трябва да плащаме. Това ще бъде в целия мандат на Гешев. Защото това сега още не е стигнало до европейските институции.
Прокуратурата от много време изпълнява провокации по отношение на всички кметове, които ГЕРБ е посочил. Аз, във връзка с работата ми, съм свидетел на няколко такива ситуации.
Какво им пречи Иван Костов? Човекът е почти в пенсия. Докога ще се занимавате с Иван Костов като създател на прехода? Той ако е имал политически качества ги е проявил“, заяви още Дончева.
Източник: Petel.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар