Ако спазвате тези 5 неща, ще поддържате брака си здрав и дълголетен

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато отношенията ви са добри, имате чувството, че плувате в ефир, но когато нещата куцат, можете бързо да паднете на земята. За щастие, всяка добра връзка може да бъде спасена с достатъчно усилия – и може би вече сте запознати с някои от тези начини да поддържате здрав брак.

  1. Гледайте снимки на кученца заедно.

Вие и вашият партньор седите в леглото, като разглеждате заедно прекрасни кучешки снимки. Тази съвместна дейност не само ви кара да се разтапяте от наслада – това може да ви помогне и за брака. Изследване от 2017 г. установи, че когато на субектите са били показани снимки на кученца веднага след това, те са имали по-положителни брачни отношения.

  1. Запишете чувствата си.

Когато се съмнявате, запишете го. Изследователи от Северозападния университет през 2013 г. откриха, че двойките, които участват в рутинни журналистически проучвания за връзката си, изпитват повишено семейно удовлетворение. Важно е обаче да не записвате само нещата, които ви притесняват за партньора ви – воденето на списък с позитиви също ще ви служи по-добре в дългосрочен план.

  1. Гледайте романтични комедии

Проучване от 2014 г. от Университета в Рочестър анализира успеха на различни програми за консултиране на двойки и установи, че двойките, които гледат романтични филми и ги обсъждат след това, имат 50 процента по-нисък процент на разводи.

  1. По-често казвайте „Благодаря“

Може да си мислите, че вашият съпруг интуитивно знае колко сте благодарни за всичко, което прави, но определено не боли да го уведомите. Всъщност проучване от 2015 г., публикувано в списанието Лични отношения,  установи, че изразяването на благодарност към партньора ви е пряко свързано с удовлетворението от връзката.

  1. Празнувайте малки победи

Наскоро съпругът ви е получи ли повишение в работата си или може би е достигнал целта си след месеци упорит труд? Тези знаменити поводи изискват празник! Вашият партньор ще оцени подкрепата, а положителната похвала ще направи чудеса за вашия брак.

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар