Ако у вас е безпорядък, то това разказва много за вас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Можете да научите много за човек, ако погледнете обстановката в неговата къща. Ако навсякъде цари безпорядък – немити чинии, разпръснати неща, прах и боклук навсякъде, тогава собственикът на такава стая има скрити психологически проблеми.

Обикновено човек, който не поддържа реда в къщата,  протестира срещу всякаква форма на контрол. Често хората, получили психологическа травма в детството, не са в състояние да понесат отговорност за своите действия и обичат да прехвърлят проблемите си на други. Хаосът в къщата създава хаос в живота и е много мощен източник на стрес. Предлагаме ви да се запознаете със списъка на често срещаните битови навици на хората и психологическите характеристики, свързани с тях.

 

За какви проблеми може да говори вашият дом?

  1. Ако целият боклук се съхранява в кутии и шкафове и на пръв поглед къщата изглежда чиста, тогава собственикът на такава къща се опитва да се покаже пред другите само от най-добрата си страна. Важно е за такива хора да поддържат положителния си имидж.

 

  1. Пълната липса на ред показва, че човек не е в състояние сам да реши проблемите си, а чака другите да го направят вместо него. Обикновено такива хора гледат на живота през „розови очила“, не правят конкретни планове и живеят ден за ден, надявайки се, че някой ден всичко ще се получи от само себе си.

 

  1. Покрит със слой прах, боклукът на работния плот обикновено говори за инфантилизъм, неудобство и прекомерно самочувствие. Но понякога натрупаната маса може да говори за изобретателност и развитие на творчески качества, само ако човек лесно може да намери правилното нещо сред хаоса.

 

  1. Ако къщата винаги е с пълни кошчета, пълна мивка в кухнята и пълен кош за пране в банята, тогава човек е склонен към отлагане, тоест предпочита да остави нещата за по-късно.

 

  1. Ако на входа на къщата има усещане за нежилищно пространство, тоест мебели, прибори, неща и прочее на практика отсъства, това може да показва, че домакинът е инфантилен и очаква в живота му да се появи човек, който да създаде уютна среда в къщата. Но вината за инфантилизма е на онези хора, които често са на път и те просто нямат време да създадат комфорт.

 

  1. Мръсната кухня е знак за депресия. Дори хората, които не обичат особено почистването, се опитват да поддържат чистота в кухнята, предимно от съображения за хигиена. Но ако човек спокойно се примири с мръсотия, тогава най-вероятно той е в състояние на депресия или изобщо не цени себе си, за да живее чисто.

 

  1. Мръсната вана обикновено е признак на продължителен стрес, тоест човекът не се интересува как изглежда. Ваната е място, където можете да се отпуснете и да се грижите за тялото си възможно най-много, така че трябва да го поддържате чисто точно като кухнята.

 

  1. Прекомерното струпване в пространството може да е признак на невроза. Освен това, хората с консервативен характер са склонни постоянно да трупат неща, които не искат да променят нищо в живота си.

 

Обратната страна на монетата е абсолютна чистота. Ако човек не пропусне възможността отново да почисти печката в един ден или да почисти килима, това показва тенденция към перфекционизъм. Обикновено такива хора не обичат гостите, страхуват се от микроби или страдат от състояние на повишена тревожност. Почистването им помага да се разсейват от негативните мисли.

Помнете, че изчиствайки пространството, в което живеете и се освобождавате от всичко излишно, можете да решите много вътрешни проблеми, да станете по-внимателни, отговорни и уверени в себе си.


Източник: www.istinskiistorii.com

Още интересни статии за теб

Powered by Facebook Comments

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар