Акула изплува на плажа в Бургас

Акула изплува на плажа в Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Черноморска акула излезе на бургаския плаж. Тя е забелязана на Северния плаж и е била дълга около 90 сантиметра, съобщи bTV. 

Акулата е била спасена от две момичета. Случката е отпреди няколко дни, но става популярна днес.

Рано сутрин двете момичета забелязали акулата, излязла на пясъка пред известно заведение на Северния плаж в Бургас. Те не се се уплашили, а побързали да я върнат обратно в морето.

“Акулата се е раздвижила, а момичетата я бутнали в морето. Вълните отново са я изкарали навън, а момичетата пак са помогнали. Два-три пъти са я бутали и са успели да я вкарат в морето”, каза пред bTV Иван Господинов, сервитьор в заведение.

“Предполагам, че в началото акулата е била малко зашеметена. Правила е кръгови движение във водата на плиткото. След това е влязла навътре”, добави мъжът.

“Не знам какво е правила тук акулата. Това, което чух от други хора, е, че е заради сафрид”, посочи Господинов.

Опасни ли са черноморските акули и нападат ли хора?

Обикновено черноморските акули не проявяват агресия към хората, но появата й на плажа е необичайна. Черноморската акула присъства в Червената книга на България като защитен животински вид.

Черноморските акули се хранят предимно с раци и малки риби, сафрид, скумрия и попчета. Живеят на приблизително 40-50 метра от брега, но не е необичайно да го достигнат.

Черноморската акула живее до 15 – 17 години. Средно достигат до 150 см дължина, но има регистрирани случаи, в които този размер е 180 – 200 см. Теглото ѝ е около 7 кг (при достигане на зрялост). Най-едрите представители могат да достигнат 14 килограма.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар