Акция срещу изборна търговия в сливенския кв.

Акция срещу изборна търговия в сливенския кв. “Надежда”, откриха тефтери с имена

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицейска акция срещу търговия с гласове се извършва в област Сливен, съобщи пред журналисти комисар Димитър Кикьов, началник на отдел “Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР в града.

Още от 6:00 часа сутринта сутринта са започнали процесуални действия по неотложност на няколко адреса в област Сливен. 

Претърсват се адреси в ромския квартал “Надежда” в града, където полицаите са разположили и контролно-пропускателен пункт, предава БТА.

От началото на предизборната кампания в ОД на МВР-Сливен са постъпили четири сигнала, като по един от тях е образувано досъдебно производство за нарушаване политическите права на гражданите, каза още комисар Кикьов.

“Към момента от незабавните процесуални действия, които извършваме, открихме тефтери в един от търговските обекти. Има списъци и лица. Уточняваме дали са касае за вересии”, добави той.

“Понякога се касае за опрощаване на дългове и склоняване към гласуване за определени лица. Сумите са различни. Проверява се и още един адрес. Ще има претърсване, тъй като се предполага, че има списъци с лица”, коментира полицаят.

“Към момента извод за цената на един глас не може да се направи. Няма реално предлагане, а опити за въздействие”, обясни полицейският началник, цитиран от бТВ.

Комисар Кикьов съобщи, че има и двама задържани за кражби от църква в Сливенска община. Арестуван е и извършител на грабеж в Нова Загора, съобщи още Кикьов.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар