Аларма: Гордостта на Борисов „Тракия“ е опасна, на 122 места няма мантинели

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Институтът за пътна безопасност ще подаде сигнал за безстопанственост до прокуратурата и до Агенцията за финансова инспекция, заради критичното според тях състояние на автомагистрала „Тракия“, съобщава Би Ти Ви. От Агенция „Пътна инфраструктура“ са заявили пред телевизията, че до 10 дни започват ремонт на мантинелите.

От Института за пътна безопасност са констатирали, че на 122 места по магистрала „Тракия“ има повредени мантинели, които могат да причинят смърт. „Като копие стои сега тази мантинела срещу шофьорите. Всеки, който влезе в момента и катастрофира в тази мантинела – ще загине“, коментира Богдан Милчев от ИПБ. Според експертите поддръжката на магистралата е спряла от началото на май.

От справката на Пътна полиция ставало ясно, че от началото на май са станали 74 тежки катастрофи с 9 загинали и 132 ранени. От АПИ са заявили, че при спазване на правилата, въведената организация на движение и пътните знаци, движението по магистралата е безопасно. Поддържала се както всички останали автомагистрални участъци у нас, съобразно с наличния финансов ресурс.

Агенция „Пътна инфраструктура“ до 10 дни предвижда да започне поетапно ремонт на увредените при пътно транспортни произшествия ограничителни системи (мантинели) на магистралата. Към момента общата дължина на повредените ограничителни системи на АМ „Тракия“ е около 4 км“, се казва в становището на пътната агенция.

Експерти сочат и сериозен проблем и с пътната маркировка на вече ремонтираната отсечка Стара Загора – Чирпан, за която са изразходвани 2 млн. лв.

„На някои участъци се наблюдава вече между 40 и 70% намаляване на перлите, те са счупени и не са на местата си. Това означава, че светлоотразителността с настъпване на зимата, ще продължи да пада“ обясни Диана Русинова.

От АПИ обясниха, че преди зимния сезон в участъка ще бъдат направени изпитания и при нужда ще се извършат корекции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар