Александър Иванов: Защо “Има такъв народ” се крият? – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няма никаква игра. Водим преговори с партиите, защото такава е разписаната процедура по Конституция. Като победители в изборите използваме правото да представим кабинет и да излъчим правителство. Ние търсим логични партньори в десния политически спектър, за каквито претендират, че са от “Демократична България”, но вместо това от тях видяхме само една неподготвеност. Това сподели в студиото на “Лице в лице” по bTV народният представител от ГЕРБ и номинираният за регионален министър Александър Иванов.

,,Ние поканихме “Демократична България” пред прожекторите на журналистите да водим дебат, а те с кого са се разбирали? Нали тяхната политическа борба е срещу задкулисието?! Нека да излязат колегите от “Демократична България” и да кажат на каква цена са се договорили с ДПС”, призова Иванов

,,Днес ГЕРБ внесе предложение за анкетна комисия по случая “Росенец” с 75 подписи – ето, това са дела, а не думи. Аз съм от хората, които са подкрепяли и ревизия на държавни дружества. Нека от “Има такъв Народ”, “Демократична България” и другите партии от протеста да поемат политическа отговорност и да се срещнат с нас, за да кажат защо не ни подкрепят”, коментира той.

Кой бяга от отговорността от съставяне на правителство? Изглежда, че някъде се правят договорки и се открадва вотът на българския избирател. Ние ще търсим политически допирни точки и утре ще внесем официална покана за разговори с “Има такъв народ”, които не разбирам защо се крият? Да, бяха добри в песните и сценариите, но сега да си поемат политическата отговорност – да си подготвят поличически кабинет, защото трябва да има работещо правителство, за да може утре да се платят заплати, пенсии и да се поеме поредната доставка от ваксини, напомни Александър Иванов.

,,Трябва да има една стабилност и предвидимост в България. Само със заклинания не може да се управлява и да се постигне благоденствие за българския народ. Политиката е и компромиси, а не задкулисие и разговори по кьошетата”, каза още той.

В заключение Александър Иванов обяви, че от ГЕРБ няма да подлагат на гласуване в парламента проектокабинета, а директно ще го върнат на държавния глава, който пък да го предостави на втората политическа сила в лицето на “Има такъв народ”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар