Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, пред “Труд”: Служебният кабинет изправен пред няколко кризи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управленски анализ на заварената картина

Източници от “Дондуков” 2: Гълъб Донев ще е министър-председател

Служебното правителство ще се изправи пред няколко взаимно свързани кризи, които няма как да остави за по-нататък. Това заяви пред “Труд” Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев по повод на очаквания утре указ за състава на служебния кабинет.

“Дейността на служебното правителство се разделя на две основни части – едната е най-ясната – подготовката и провеждането на честни и демократични избори. И второ – служебното правителство има абсолютно всички правомощия като едно редовно избрано правителство и то няма как да не решава, макар и в един потенциално ограничен хоризонт и с ограничени средства, същите въпроси. Преди указа не бих искал да коментирам персоналния състав”, каза още Маринов.

“Едно от най-важните неща за свободните и честни избори е информираният избор на гражданите. Следователно служебното правителство трябва да изясни каква е картината в управлението на държавата, защото хората трябва да знаят какво реално се е случило в управлението”, каза още Маринов. По думите му това е необходимо, защото хората трябва да знаят на кого трябва да се доверят. “Става дума за политически и управленски анализ на заварената картина”, посочи още Александър Маринов.

В късния следобед днес източници от “Дондуков” 2 потвърдиха пред “Труд”, че служебен премиер ще е Гълъб Донев.

Слави Василев, съветник на президента: Трябва да се възобновят доставките от „Газпром Експорт“

Служебният кабинет трябва да възобнови доставките на газ от “Газпром”. Споделям отново, че цената по все още валидния договор се формира въз основа на два компонента, в съотношение 75% спот цена TTF, тоест борсова, и 25% компонент, който представлява осреднена цена 9 месеца мазут и газьол назад – това е компонентът, който на практика сваля цената при високи борсови нива.

Никой друг европейски клиент на “Газпром няма подобен договор. Най-близкият такъв е гръцкият, където съотношението е 85% към 15%.

Няма да успеем да намерим дългосрочен договор за доставка на газ на толкова преференциални условия.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар