Александър Сталийски запорира сметките на новото Шиши

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесменът Александър Сталийски е завел съдебен иск срещу депутата от “Демократична България” Ивайло Мирчев. Само преди дни стана ясно, че съдът връща глобата от близо 125 000 лева за веригата за детски играчки “Хиполенд”. Санкцията за “Хиполенд” дойде след “Великото народно въстание” на 2 септември 2020 г., когато собственикът на компанията Мариан Колев се възмути публично от полицейското насилие. Той разказа, че двамата със сина му са били напръскани от полицията със спрей по време на протестите.

На 4 септември 2020 г. депутатът Ивайло Мирчев с видео, заснето в един от магазините, съобщи, че преди няколко месеца в офиса на собственика на “Хиполенд” е влязъл Александър Сталийски. Собственикът обаче отказал да продаде бизнеса си на депутата от ДПС.

Александър Сталийски

“Във връзка с видеоклип, разпространен на 4 септември 2020 г. от Ивайло Мирчев, съдържащ твърдения, които определям като клеветнически, включващи моето име и факта, че и до днес, близо 2години по-късно, редица медии продължават да разпространяват тази невярна информация и споменават името ми в контекста на твърденията на Ивайло Мирчев, бих искал да запозная широката общественост с някои факти.Тъй като във въпросното свое изявление Ивайло Мирчев ме обвинява в извършване на престъпления, подадох надлежна жалба до Софийска районна прокуратура”, обяснява Сталийски. Прокуратурата обаче отказва да образува дело и дава становище, че бизнесмена може да защити правата си чрез гражданско дело.

“След изчерпване на всички възможности за сезиране на прокуратурата, за мен остана правото да предявя съдебен иск по чл.45 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) срещу Ивайло Николаев Мирчев за клевета и за репариране на причинените ми имуществени и неимуществени вреди от оповестените от него публично клеветнически твърдения спрямо моята личност”, посочва още Сталийски.

На 28 септември 2021 г. той подава молба за обезпечение на бъдещ иск до Софийски районен съд. По нея съдът определя, че има достатъчно основание да бъде наложена обезпечителната заповед за запор на банкови сметки и такава е издадена от Софийския районен съд на 4 октомври 2021 г.

Исковата молба от Сталийски е подадена на 27.10.2021 г., а делото за клевета е образувано на 2 ноември 2021 г. Чак няколко месеца по-късно – на 6 април 2022 г. исковата молба вече е получена от процесуален представител на Ивайло Мирчев. Сумата на иска не се уточнява.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар