Алекс и Владо Николови за успехите и трудностите в съвместния път – Волейбол – БГ Волейбол

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Владо Николов е един от най-успешните ни волейболисти. 15-годишният му син Алекс е тръгнал по стъпките му. Той играе в „Левски“, а неговият треньор е баща му.

„Не бих казал, че с волейбола е любов от пръв поглед. Не се справях добре доста време, при мен нещата станаха с постоянство. На 15 е Алекс, а е втори на Европейско първенство с индивидуални награди, а аз на тази възраст не бях такъв“, каза Владо Николов в интервю пред Ива Софиянска-Божкова за NOVA.Когато тренира Алекс, Владо се опитва да бъде максимално безпристрастен.


„Усещам, че е строг, но му е трудно, защото ми е баща и треньор едновременно. Не се влияя по външни мисли и разбирания. Опитвам се надмина баща си, но това ще стане с трудолюбие и талант“, каза синът на Владо Николов.

Един от най-успешните ни волейболисти смята, че името в спорта няма как да помага на състезателя. „Говорейки за спортно-техническата част, аз решавам нещата. Идва Европейското първенство и трябва да кажа на французи, италианци, поляци: „Това е моят син и срещу него няма да играете!“, каза още Владо.

Двамата са изиграли няколко мача заедно и им било приятно. „Не беше нещо, което сме искали, но пък беше приятно. Играхме тази година на плажен волейбол. С лекота той успя да направи мачовете безинтересни и няма да играя с него повече“, заяви Владо Николов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: gong.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар