Алея на книгата идва в София със 120 издателства

Алея на книгата идва в София със 120 издателства

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 120 издателства ще участват в Алея на книгата в София. Те ще бъдат разпределени в над 50 шатри. Това съобщи за БТА Десислава Алексиева от управителния съвет на асоциация „Българска книга“, която е организатор на събитието.

Алея на книгата ще се състои от 5 до 11 септември. Шатрите ще бъдат разположени на пешеходната зона на булевард „Витоша“ и парка пред Националния дворец на културата (НДК).В рамките на събитието ще бъдат представени и резултатите от националното изследване „Българинът и четенето“. Читателските нагласи ще е водеща тема в културната програма на Алея на книгата в Международния ден на грамотността на 8 септември.


„Алеята на книгата не е просто книжно изложение. Събития като това дава принос в голямата ни кауза – за по-голяма грамотност, защото с тях се увеличава броят на четящите хора. ако искаме да имаме образована и четяща нация, новите книги трябва да достигат до всеки град и село, до всяка библиотека, до всеки дом“, коментира Десислава Алексиева, председател на Асоциация „Българска книга“.

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар