Кирил Петков Национален предател

Ало, Гешев, Киро Тъпото вече почти ни е вкарал във война с Русия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От Москва дойде изявление, че България е най- агресивната европейска страна към Русия. И че ако от българска територия бъдат предприети враждебни действия срещу руската държава, отговорът ще бъде твърд и безкомпромисен.

Решението на премиера- самозванец, Кирил Петков за изгонване на 70 руски дипломати е уникално и признак на маниакалност. Той е решил, че в провеждането на русофобска политика срещу Русия, няма нужда да се съобразява с никой, и без да се замисля за ефекта от действията му по отношение на националната сигурност на страната ни.

Неговото решение, колкото и да го увърта, че не е лично негово, няма аналог в българската история. Даже в мрачните времена на Втората световна война, когато България стана съюзник на хитлеристка Германия, правителствата при цар Борис и тези след смъртта му, не гонят руски дипломати. Обратно, срещат се с тях, правят всичко възможно да България да не бъде обявена от Москва за неприятелска държава, защото знаят какво би означавало това за националната сигурност на държавата ни.

При управлението на Кирил Петков България беше обявена от Русия за неприятелска държава, и една от причините е, че неговото правителство с вицепремиер Корнелия Нинова, изнася оръжия чрез трети страни за Украйна, които да убиват руски войници.

На жаргонен български език това означава „да се набутваш между шамарите”.

С какво е добра „Сармат“? Няма да иска съгласие за полет от страхливите българи…“ , заяви главният директор на руската космическа агенция „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин във връзка с отказа на София да отвори въздушното си пространство за самолет на Лавров до Белград.

До там я докара Кирил Петков, Русия да ни отправи зловещо предупреждение.

Кирил Петков е взел своето решение без то да е обсъдено в Министерския съвет и в отсъствието на външния министър от страната Генчовска., която не е подписала нотата за изгонването на руските дипломати, Това е направила нейната заместничка Ирена Димитрова, която няма право на това.

Даже Главният прокурор Иван Гешев, този изявен ловец на руски шпиони, изрази изненада от решението на Петков. Не е бил информиран, научил го е от медиите, прокуратурата няма нищо общо с това.

Няма друга страна в Европа, която да е изгонила без никакъв сериозен повод толкова много руски дипломати, а както става известно се гонят не само дипломати но и технически персонал. Руският дипломатически корпус е подложен на злостна сеч, но същото очаква и българският дипломатически корпус в Москва. И в двете държави, опитни дипломати със знание на езика и познание на страната, чиято работа е съществена за поддръжка на нормални отношения в интерес на двете страни, трудно ще бъдат заместени.

В този смисъл решението на нашият заминаващ си, надяваме се и от страната, премиер, нанася тежък удар на отношенията ни с Русия. Той нито разбира, нито се интересува от това че:

– Русия е велика страна, с която не е в интерес на България да се поддържат враждебни отношения.

– Добра или лоша, Русия е огромна страна, чиито пазар е привлекателен за българските стокопроизводители.

– Добра или лоша, Русия разполага и е световен износител на енергоносители- газ, петрол, ядрени реактори. Да захвърлиш като неизползваеми платените руски атомни реактори, да се откажеш от руския газ, с доставките на който не сме имали никакви проблеми от десетилетия и да го замениш с несигурни достави на по- скъп американски втечнен газ е идиотизъм. Да обслужваш чужди национални интерес вместо българските е непростимо и осъдително.

– Добра или лоша, с Русия ни свързват вековни връзки, исторически, религиозни, културни. Русия, както подчерта веднъж бившият премиер Бойко Борисов, ни е освободила от турско робство. И веднъж заяви, че не е такъв ястреб по отношение на Русия, както един от неговите външни министри. Ако сега е променил реториката си, то е защото му е трудно да преглътне, че новият Американски голям брат предпочете Кирил Петков и сега се опитва да се хареса и той с русофобска реторика, без да съзнава, че това няма да му помогне да се върне на власт.

Не е изненадваща подкрепата на „Демократична България” за решението на премиера Петков. Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви от парламентарната трибуна, че решението за изгонване на 70 служители на руското посолство от България било „закъсняло, но правилно“. Христо Иванов, който натрупа известен политически капитал по времето на протестите срещу кабинета Борисов, и с акцията срещу сарая на Доган на морето, е на път да пропилее този актив, защото той и сподвижниците му са неспособни да осъзнаят, че в една държава, чиито народ е преобладаващо русофилски настроен, няма никога да стигнат до властта и ще си останат там, където са- една маргинална партия. Би трябвало да се вслушат в призивите на бившият конституционен съдия Георги Марков, който многократно пояснява, че унгарският премиер Орбан, лидер с десни убеждения, поддържа нормални отношения с Русия, защото счита, че това е в националния интерес на неговата страна.

Както може и да се очаква, интернетът е залян с постове на платени соросоиди, доларджии и всякакви русофоби, които подкрепят решението на бившият канадски гражданин и настоящ премиер- пътник.

„Премиерът в оставка Кирил Петков трябва да бъде поставен под запрещение и спешно да бъде задържан, заяви конституционалистът проф. Пламен Киров, който допълни, че решението на Петков за изгонването на руските дипломати е грубо погазване на Конституцията.

И вижте как го увърта Корнелия Нинова, пред която възникна реалната опасност да се лиши от заветният вицепремиерски пост. Поради невероятният русофобски гаф на премиера, БСП нямало да преговаря с ПП за съставяне на ново правителство, ако Петков бъде посочен за премиер. А ако бъде посочен неговият близнак Асен Василев, ще Нинова ще преговаря. Само и само, ако може тя да остане във властта.

Имаме си премиер, който, както има една българска пословица, е „луд за връзване”. Измами българските избиратели, представи се за агънце, а се оказа, че е вълк, навлякъл агнешка кожа.

Най- добре е, в интерес на страната ни, да се върне там, откъдето е дошъл


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар