Ало измамници

Ало измамници “удариха на камък” в Русенско

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През последните дни има неуспешни опити за телефонни измами в Русенско. Призоваваме гражданите да са бдителни, каза регионалният говорител на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Русе Даниела Малчева пред БТА.

По думите ѝ хората все по-често разпознават престъпните намерения, преустановяват комуникацията с извършителите, не стават тяхна жертва и търсят съдействие от органите на реда на тел. 112.

Най-често жертви на подобни схеми са възрастните хора. Затова е необходимо и техните близки често да им припомнят правилата, които трябва да се спазват в подобна ситуация, апелират още от полицията.

От Областната дирекция на МВР в Русе информират и за една от последните прилагани схеми за телефонна измама от началото на годината. В схемата измамникът се представя за служител на електроразпределително или на водоснабително дружество. След това разяснява на жертвата, че има проблем с инсталацията, като се налага да бъдат подменени различни части, или има проблеми със заплащането на месечните сметки. Целта е да се създаде впечатление, че обаждането е измамливо. Когато жертвата се убеди в това, преустановява връзката. Малко по-късно престъпникът отново се обажда на същия телефонен номер и обяснява на жертвата, че е набелязана от измамници. След това сценарият продължава по познатата схема – с псевдополицейска акция за залавяне на телефонни измамници, като е необходима крупна сума пари и ценности, които да бъдат като примамка за престъпниците.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар