АЛО, СЛЪНЦЕ: Космическият танц на Слънцето и Луната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Присъединете се към нас на 8 април от 19:00 часа, когато София Тех Парк ще се се превърне в сцената, на която Слънцето и Луната ще изпълнят своя космически танц, кулминиращ в пълно слънчево затъмнение.

Излъчването на рядкото космическо явление е акцентът на събитието “АЛО, СЛЪНЦЕ”, организирано съвместно от Ratio и младежкия научен фестивал АЛО, КОСМОС | Говори България.

“АЛО, СЛЪНЦЕ” обещава вечер на космическо вълшебство и научни открития, кулминираща в живото предаване на рядкото явление, което ще се наблюдава над северната част на Атлантическия океан, Северна Америка и централната част на Тихия океан.

Програмата ще включи още интригуващи презентации от експерти, които ще разяснят сложната физика, антропология и астрофизика зад завладяващия феномен на затъмнението.

Сред гост лекторите на събитието ще бъдат:

☀️Доц. Камен Козарев – астрофизикът и доктор на науките от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория към БАН, който ще ни запознае с физиката на Слънцето и слънчевата активност.

☀️Проф. Диана Гергова – български археолог в областта на тракийската култура, която ще ни сподели повече за античните легенди, Слънцето като символ и древния поглед на траките.

Заедно ще полетим в Космоса, за да разгледаме отблизо Слънчевата система. Ще се спрем на небесните тела Луна, Земя и Слънце, за да разберем по-добре това астрономично явление. Ще обсъдим влиянието на Слънцето върху културата и развитието на обществото през годините.

Не пропускайте тази екслузивна възможност, присъединете се към нас на 8 април!

Детайли за събитието:

Дата: 8 април

Час: 19:00 ч.

Място: София Тех Парк

Билети: ТУК

Вход за деца: Безплатен при придружаване от възрастен.

За HELLO SPACE Festival:

Фестивалът HELLO SPACE е годишно събитие – празник на любопитството, имащ за цел да вдъхнови и ангажира малки и големи с чудесата на науката, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката (STEAM).

За Ratio:

Ratio се ангажира с насърчаването на научната грамотност и развитието на култура на любопитство и изследване. Чрез иновативни програми и привлекателни събития, Ratio се стреми да покаже красотата, мистерията и вдъхновението, които науката създава в света около нас като говори за научни теми на прост език.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар