Алпинистът Боян Петров грабна почетно туристическо отличие

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 200 души – туристи и приятели на природата, се събраха за раздаването на наградите на Българския туристически съюз, предаде БГНЕС. Сред гостите бе и алпинистът Боян Петров, който получи почетен медал за постиженията си. Петров заяви, че е покорил 8 осемхилядника и му остават още 6, за да изкачи всички най-високи върхове на планетата.

Алпинистът се надява да е в добра форма и да се възстанови бързо след претърпяна преди месеци катастрофа и до 2-3 години да покори останалите върхове.

БТС подари и два автомобила на участници в програмата “Опознай България”. Лек автомобил “Дачия” получиха Владимир Тодоров и Камен Иринчев.

Награди взеха също и областната управа на Смолян за развитие на туризма в региона, кметът на Казанлък заради палатков лагер за деца до язовир “Копринка”, Йордан Дремов от ТД “Камъка” и ръководител на дамски хор “Божур” в Горна Оряховица и много други.

Поддържането на туристическо дружество в обикновен малък град като Горна Оряховица става трудно, но той от 30 години поддържа дамски хор “Божур”. Дремов разказа, че основно трудностите са от финансов характер, но това е така навсякъде. Големият проблем е нежеланието на младите хора да се включват в такива инициативи, каза той.

Йордан Дремов е сигурен, че младите хора, ще започнат отново да се събират в туристически дружества, защото предимствата за това са много – например, базата и инвентара.

Могат да се правят групови пътувания, които са по-добри и от финансова гледна точка и като организация, а и е винаги по-забавно, когато се пътува с повече хора, смята той.  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар