Ал Йо: Русофилството на една проруска маса от необразовани хора у нас е антибългаризъм в резултат на опростачаване

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ВСИЧКО БЪЛГАРСКО Е ПО-ХУБАВО И ОТ РУСКОТО…»

Представянето на „Патриотични уроци” в страната ми разкри поне три истини.

Първата е, че има жажда за книги, в които се разказва неподправено и достоверно българската история, а не писаната от комунисти и русофилски учени. Навсякъде усетих желание да се обясни достъпно защо в България има закон, който обявява комунистическия режим за престъпен и комунистическата партия за престъпна организация. Защото едно е да се четат сухите текстове на закона, а друго е с въздействащи примери, с факти, с жив разказ за ужасите, които са натворили комунистите у нас, обслужвайки антибългарската съветска политика, да се покаже защо е било необходимо да се приеме такъв закон.

Втората истина е, че образователната ни система е проспала времето на демокрацията. Не е нормално българи завършили средно и дори висше образование, да не са наясно, да не знаят, да не са научили за зловредната роля на Съветския съюз в българската история, за антихуманната и антибългарска политика на БКП. Не е нормално, но е факт.

И третата истина е, че има една проруска и пропутинска маса от необразовани хора у нас, които каквото и да им се обяснява не могат да вдянат. Те се представят за „патриоти”, но истината е, че мразят България. Не могат да обяснят смислено защо обичат (филят) Русия. Не знаят нищо нито за класическата руска литература, нито за онези съвременни руски писатели, които разкриха истината за престъпния Сталинов режим, за трагедията на руския народ при комунизма. Тяхното русофилство е антибългаризъм в резултат на опростачаване. Но след като образователната ни система не им е помогнала, то тогава – Господ да им е на помощ.

Това е истина, която нашите псевдопатриоти и до днес не могат да разберат. А са изминали 89 години. Те продължават да се кланят на по-лошото, т.е. на руското и да не признават, че нашето, българското, е по-хубаво. Впрочем, с мерака си да се заселват у нас, днешните руснаци също ни казват, че в България всичко е по-хубаво от Русия. Днешният руснак умира да се засели и живее в натовска и европейска държава. Затова и търчи у нас. Защото сме европейска и натовска държава. Когато не бяхме такава държава руснаци не се заселваха у нас, не купуваха имоти у нас. Но откакто станахме членове на ЕС и НАТО идат на талази. Руските бежанци направо като скакалци ни нападнаха. Кеф им е да живеят в евроатлантическа България.

Но и ние трябва да бъдем адекватни на мястото, което има България в НАТО и ЕС. Трябва да знаем, че режимът в Кремъл от който руските бажанци бягат не ни мисли доброто. Той не мисли доброто и на нашия Европейски съюз. И дори на предстоящите европейски избори много българи антиевропейци се стягат за Европарламента. Там те се канят да обслужват антиевропейската политика на Кремъл, а не нашата, европейска и натовска политика. Това е лошо. Много лошо. Това е опасност за България.

Нашият интерес е известен: повече Европа в България, повече НАТО в България.

Впрочем нашите русофили са толкова загубени, че не схващат, че колкото България е по-европейска и по-натовска, толкова и всички ще я харесват. И руснаците дори. Обикновените руснаци ще я харесват. И ще се натискат да живеят у нас. Друг е въпросът дали трябва да пускаме тая вълна от бежанци с руси коси и сини очи. Но затова ще имаме възможност да си говорим и от трибуната на Европейския парламент.

Александър Йорданов, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар