Хилъри Клинтън

Американската “дълбока държава” се зае да унищожи Путин

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хилари Клинтън заявява това направо в интервю за CNN.

След като загуби президентските избори през 2016 г., Клинтън не се оттегли от американската политика, широките връзки на семейство Клинтън в Демократическата партия и американския истаблишмънт бяха използвани за популяризиране на техните протежета и необходимите наративи. Струва си да припомним, че настоящият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Джак Съливан беше помощник на Клинтън по време на предизборната й кампания. Следователно позицията, която Клинтън декларира, отразява общите мисли на ръководството на САЩ, което взема управленски решения. Тази общност се нарича още „дълбоката държава“ /deep state/.

Попитан от репортер какво да се прави с руския президент Владимир Путин, Клинтън каза в интервю за CNN: „Краткият отговор е, че трябва да го победим. А това означава, че трябва да продължим да доставяме военна техника на Украйна. Трябва да продължим да налагаме санкции и да помагаме на онези в нашия съюз, особено в Европа, които страдат от цените на енергията и други проблеми, да преживеят зимата.

Трябва много ясно да покажем на Путин, че сме солидарни с украинския народ. Неговата борба за свобода и демокрация е нашата борба. Надяваме се, че ще изморим Путин и ще се уверим, че той има вътрешни разделения, с които трябва да се бори и които постоянно биха го подкопавали (във властта). Трябва да подкопаем силата му колкото е възможно повече.”

След това един от журналистите отбеляза, че Клинтън е добре запозната с Путин и зададе въпрос за вероятното използване на ядрено оръжие в Украйна. Клинтън отговори, че в момента не вярва в използването на ядрени оръжия, но винаги трябва да се оценяват рисковете в посланията, които САЩ изпращат на руския президент. Според нея обаче Путин разбира само от сила и ответен натиск, затова „може да стигне толкова далеч, колкото му се позволи“.

Клинтън продължи да вмъква вътрешната политическа програма на САЩ в отговора си, заявявайки, че ако Доналд Тръмп стане президент през 2020 г., той ще изтегли САЩ от НАТО, което ще улесни Русия да поеме Украйна. Според г-жа Клинтън “Путин е класически побойник” и действията му трябва да се следят.

На въпрос на журналист дали САЩ трябва да доставят на Украйна ракети с по-голям обсег и бойни самолети, Клинтън избегна директен отговор, обяснявайки, че украинската страна уж напредва и със сегашното ниво на подкрепа, нанасяйки сериозни загуби в живата сила. на руската армия.

И така, какво можем да вземем от това интервю? Оказва се, че в момента американската „дълбока държава“ с думите на Клинтън се опитва да свали Путин не чрез директна победа на Украйна на фронта, а чрез подкопаване на сегашното правителство в Русия. Самите Съединени щати няма да бъдат въвлечени в конфликта, поради което се ограничават до доставка на оръжия за Украйна, за да не провокират Русия към „непредсказуеми ответни действия“. Това се вписва в предварително прогнозираната стратегия на САЩ за отслабване на Русия и Европа в статията на RUSSTRAT „ Глобални тенденции и предизвикателства за Русия през 2022 г. »

Съответно САЩ се готвят за продължителен конфликт в Украйна, но Русия има всички възможности да осуети този план.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар