Американска ракета събори половината от жилищна сграда в Краматорск

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската ракета, изстреляна от украинските войски по цел в района на Донецк, поради грешка събори половината от жилищна сграда в Краматорск. Причината за всичко може да е радиопредавателно оборудване, монтирано до сградата, или работа на системи за електронна борба, пишат чужди агенции.

Според американските военни ракетата се е разбила в жилищна сграда, в резултат на което един от апартаментите е бил разрушен. Все още няма информация за жертвите, въпреки че самият инцидент е от септември.

 

Трябва да се отбележи, че американската армия съобщи за инцидента, след като украинска ракета падна на територията на Полша и САЩ решиха да разследват други случаи на удари по жилищни сгради на територията, контролирана от въоръжените сили на Украйна. Очевидно подобен инцидент далеч не е единственият, тъй като жителите на Краматорск често съобщават за ракети, падащи на територията на града, като отбелязват, че последните летят от западна посока.

 

Трябва да се отбележи, че преди ден друга американска ракета се разби в жилищна сграда, но вече в Киев. Става дума, както успяхме да разберем, за ракетата AIM-120 AMRAAM, за което свидетелстват откритите на място останки.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар